Guvernarea tehnocrată, motiv definitoriu pentru candidatura lui Toma la Primăria Reșița

Daniel Toma, candidatul Alianței USR-PLUS la fotoliul de primar al municipiului Reșița, a dezvăluit într-o conferință de presă, în prezența copreședintelui alianței, Dacian Cioloș, că guvernarea tehnocrată l-a convins să intre în politică și, totodată, să se implice în viața publică a orașului.

Toma spune că perioada guvernării tehnocrate a prim-ministrului Dacian Cioloș a fost una de normalitate într-o țară în care anormalitatea devenise laitmotivul guvernărilor precedent.

„Vreau să vă spun că decizia de a mă implica în politică a fost luată și datorită lui Dacian și asta nu pentru că m-ar fi sunat, ci pentru că m-a convins prin exemplul personal pe care mi l-a dat în timpul guvernării tehnocrate. Atunci am văzut normalitatea pe care aș fi vrut să o văd la mulți dintre politicieni și asta este ceea ce îmi doresc să văd de acum înainte la cei care fac politică. Eu cred că despre asta e vorba în politică, despre a face bine societății, a face bine oamenilor pe care îi reprezinți, a da dovadă de normalitate și a lăsa la o parte aroganța. Nu întâmplător Dacian este liderul unui important grup parlamentar în Parlamentul European, cel de-al treilea ca mărime, și de la acest nivel, împreună cu europarlamentarii USR-PLUS ajunși acolo prin votul nostru acum mai bine de un an de zile, a reușit să contribuie substanțial la pregătirea următorului cadru financiar multianual prin care România va avea la dispoziție 80 de miliarde de euro. 46,3 miliarde de euro i-au fost alocați României prin NextGeneration EU, program prin care țările membre ale Uniunii Europene vor obține un ajutor în urma pandemiei COVID-19, un program prin care vor fi susținute investițiile în tranziție către economii digitale și economii verzi. 16,8 miliarde de euro reprezintă granturi și 16,7 miliarde de euro împrumuturi”, a declarat candidatul alianței la Primăria Reșița, Daniel Toma.

Candidatul USR-PLUS la fotoliul de primar al Reșiței mai este de părere că acest tip de politică trebuie să devină un reper pentru toate autoritățile publice și banii proveniți de la Uniunea Europeană să dezvolte România în următorii ani. Toma este convins că după 27 septembrie, prin câștigarea cât mai multor primării, candidații USR-PLUS vor contribui la schimbarea Caraș-Severinului.

„Dacă autoritățile își vor face treaba, și aici mă refer în special la autoritățile locale, toți acești bani pot avea un efect real în viața cetățenilor: infrastructură de calitate, școli puse la punct, spitale. Toate aceste proiecte care pot crea locuri de muncă bine plătite și locuri de muncă pe termen lung. România are o șansă extraordinară în această perioadă și cred că nu trebuie să o ratăm, așa cum am ratat nenumărate șanse în ultimii ani. Prin echipa pe care o avem aici, la nivel local, dar și sprijinul de care ne bucurăm la nivel central, cred că vom reuși împreună în perioada următoare stradă cu stradă să schimbăm Reșița, să schimbăm Caraș-Severin și să schimbăm România. Am toată încrederea că vom reuși împreună”, a concluzionat Daniel Toma.

(E)