La Pensiunea „La Turcu” din Văliug – gustare tradițională bănățeană

Brunch la Pensiunea "La Turcu" din Văliug
po 1000x100px (3)

A fost un eveniment de poveste, iar acum „brunch-ul” revine și și-a ales o nouă locație: pensiunea La Turcu, tot din Văliug.

Pensiunea „La Buna” din Văliug a fost cea care a dat startul unei astfel de acțiuni, în Banatul de Munte, și pentru că evenimentul a fost cu răsunet, „brunch-ul” sau gustarea tradițională așa cum o cunosc toți va fi din nou organizat. Tot la Văliug pentru că fenomenul s-a răspândit rapid și proprietarii de pensiuni preiau rapid modelul.

Având în vedere că luna lui cuptor vă copleșește, căldura orașului vă cuprinde, primiți în dar o gură de aer proaspăt, de munte, mai ales că s-a constatat că viața la sat ne priește. Și pentru că tot românul este obișnuit să o dea în romengleză, proprietarii pensiunii La Turcu vă invită, cu drag la un brunch, tot la Văliug, la un eveniment inedit și care se dorește a se transforma într-o tradiție. Când: sâmbătă 19 august, cu începere de la ora 11.

Gustul copilăriei prinde bine, prinde bine mai ales atunci când ne raportăm la bucatele tradiționale pe care doar bunicii noștri știau să le facă cel mai bine, iar evenimentul de la Văliug tocmai asta urmărește. Să retrăiți anii copilăriei, așa cum erau odinioară la sat, să savurați bucate tradiționale bănățenești și să vă plimbați pe uliță, acolo unde inima Banatului de Munte vă așteaptă.

Brunch la Pensiunea "La Turcu” din Valiug

Brunch la Pensiunea “La Turcu” din Valiug

Sunteți invitați să vă cunoașteți, să vă simțiți bine, să degustați bunătăți, rețete autentice, și, de ce nu, să vă faceți încălzirea cu niște țuici și afinate pentru ce urmează mai pe după-masă:

Meniu brunch
Degustare rece:
Pită cu ou
Pită cu untura, ceapa și boia
Pită prăjită cu zacuscă
Pită cu salată de vinete
Unt de casă cu usturoi și pătrunjel
Malai
Gaigană cu clisă și cârnați de casă
Mezeluri de porc făcute în casă
Platou de brânzeturi de pe munce’ (Semenic)
Legume adunate de prin grădini
Degustare caldă:
Crumpi fripți în untură cu brânză rasă
Piparcă umplută cu carne
Carne la garnita cu usturoi si mamaligă

1000x200 dacus 02
Brunch la Pensiunea "La Turcu" din Văliug

Brunch la Pensiunea “La Turcu” din Văliug

Desert:
Scoverzi cu chisăliță
Tăiței lăți cu nuca
Colac frecat cu mere
Nochili cu prune
Băuturi:
Limonada
Afinată
Răchie

Brunch la Pensiunea "La Turcu" din Văliug

Brunch la Pensiunea “La Turcu” din Văliug

Toți cei care aleg să petreacă ziua de sâmbătă, în satul din Banat, vor avea ocazia să se bucure și de o vizită la Vila Klaus din Crivaia,
să meargă în gospodarii autentice, iar felul principal să fie servit în compania lăutarilor autentici din Banat. De asemenea, organizatorii evenimentului, Lavinia Tismănar și Roxana Laboș spun că nelipsiți de la brunch vor fi și producătorii locali, cu produse artizanale, la fel ca și la ediția trecută.

Prețul unui bilet este de 150 de lei, 80 lei copii – până în 8 ani, iar rezervări se pot face la numărul de telefon: 0724297735

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px