Gură de oxigen: Ministerul Dezvoltării, bani pentru funcționarea Colterm timp de o săptămână

Gură de oxigen pentru societatea de termoficare a Timișoarei. Ministerul Dezvoltării a decis să aloce companiei Colterm o sumă de 15 milioane de lei, bani care ajung pentru furnizarea de căldură și apă caldă timp de o săptămână. Este vorba de prima tranșă din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazului pentru producerea energiei termice.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, afirma luni că Ministerul Dezvoltării trebuie să aloce o sumă care se ridică la 15 milioane de lei pentru lunile noiembrie și decembrie a anului trecut. Este vorba de prima tranșă din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Iată că acest lucru s-a și întâmplat, Ministerul Dezvoltării anunțând că a aprobat repartizarea către bugetele locale a acestei subvenții. Astfel, Colterm primește 4,1 milioane lei pentru luna noiembrie, plus încă 10,9 milioane lei pentru luna decembrie a anului trecut. Cu acești bani, societatea de termoficare a Timișoarei poate să asigure furnizarea căldurii și a apei calde timp de o săptămână.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

”Sprijinim, prin această măsură, cetățenii și autoritățile locale în plata facturilor pentru încălzire. Încurajez autoritățile locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale, să depună cerere”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

În total, la nivel național, 31 de localități sunt eligibile pentru subvenție.

banner 970 x 250