Gugulanii se aprovizionează din piață pentru sărbători. Află cât costă produsele pascale! [FOTO]

Piața Gugulanilor din Caransebeș forfotește astăzi, în cea mai aglomerată zi a anului, când gugulanii își fac aprovizionarea pentru sărbătorile pascale. Punctul de sacrificare animale este unul din cele 40 de astfel de puncte autorizate la nivelul țării.

Potrivit șefei Biroului Piața Gugulanilor, Luminița Verdeș, la punctul de sacrificare miei, autorizat și supravegheat de Direcția Sanitar Veterinară, s-au înscris 30 de crescători de animale, care au solicitat autorizație de la Serviciul Piața Gugulanilor. În aceste zile premergătoare Sfintelor Paște, numărul cumpărătorilor poate ajunge la 1000, dacă facem o comparație cu anii precedenți.
Deocamdată, din Joia Floriilor sau a Paștelui Catolic până acum s-au vândut aproape 200 de miei, prețul variind între 23 și 25 de lei pe kg. De asemenea, kilogramul de carne de ied se vinde cu un preț între 25 și 30 de lei.
„Programul nostru în aceste zile foarte agomerat, ținând cont de însemnătatea sărbătorii, va fi între ora 8.00 și 17.00, la punctul de sacrificare miei. Aici nu s-au mărit taxele de mai bine de 13 ani, adică taxa pe cap de animal este tot 5 lei, iar de măcelar – 30 de lei”, precizează Luminița Verdeș.

Șefa Pieței Gugulanilor ne-a mai informat că la sectorul de legume, ca noutate, au apărut oltenii cu varză nouă, la 5 lei kg, și cu cartofi noi, la 15 lei kg, de la producători, nu comercianți. De asemenea, gospodinele care doresc să prepare masa de Paște cât mai variată și cu legume proaspete pot cumpăra salata verde cu 3 lei bucata, legătura de ceapă și usturoi la 2 lei, leurda la 1 leu legătura, leuștean – 1 leu legătura, ridichi – 3 lei legătura, iar ouăle se vând cu 1 leu bucata.