Gugulanii au schimbat liderul campionatului

Banatul Caransebeș a cedat cu 1-3, în această seară, în Polivalenta din Pipirig, în fața echipei Steaua București, într-un meci din ultima etapă a turului Diviziei A1 la volei. Gugulanii s-au luptat de la egal la egal cu echipa aflată înaintea acestei etape pe primul loc al clasamentului.

Echipa caransebeșeană venea după eșecul cu 0-3 de pe terenul vicecampioanei naționale, Volei Municipal Zalău, în condițiile în care avea absențe importante în lot, din cauza accidentărilor. Contra Stelei, elevii lui Răzvan Parpală s-au mobilizat serios și chiar au avut momente bune de joc, primele două seturi fiind pierdute în mod dramatic, 29-31, 23-25. Gugulanii au câștigat apoi setul al treilea, cu 25-22 și se anunța un set 4 în care gazdele putea împinge disputa în „decisiv”, având la un moment dat 17-15 pe tabelă. Nu a fost așa, iar Banatul a mai primit o lovitură, pe lista accidentaților mărindu-se acum și cu Eminovic. Steaua a câștigat setul al patrulea și totodată meciul, cu 3-1, dar setul pierdut în Polivalenta din Caransebeș i-a făcut să cedeze locul 1 la setaveraj echipei din Zalău.

„A fost un meci tensionat, un meci de calitate, două echipe care au arătat că știu să joace volei. Ne pare rău că am pierdut, am fost aproape de ei și cred că măcar un punct meritam în această seară. Am avut oportunitatea de a închide primul set de 2-3 ori, nu am făcut-o noi, au făcut-o ei. Dacă luam primul set, cred că puteam să câștigăm. Avem un meci important cu Ploieștiul acasă, trebuie să luăm trei puncte, sper să fie toți băieții apți de joc și cu aceeași atmosferă de astăzi în sală să câștigăm”, a spus antrenorul echipei Banatul Caransebeș, Răzvan Parpală.

„Am avut șansele noastre să câștigăm și primul și al doilea set, am avut și momente foarte bune, dar am avut și căderi. Avem probleme de lot, mulți accidentați, ceea ce a afectat jocul nostru. Trebuie să ne odihnim, ne așteaptă un meci greu cu Ploieștiul, noi ne vom lupta să luăm cât mai multe puncte”, a declarat jucătorul Aivars Petrusevics.

Banatul Caransebeș a rămas pe locul 8 în clasament, cu 11 puncte, și va întâlni etapa viitoare, tot pe teren propriu, pe Tricolorul Ploiești, în prima etapă a returului.