Grupul CEZ în România susține educația ecologică!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România, sponsorizează proiectul „Protejarea Ecosistemelor Banatului Montan”.

Proiectul „Protejarea Ecosistemelor Banatului Montan” este aprobat de Ministerul Educației Naționale. În perioada 6-7 iunie, la Liceul Tehnologic din Bocșa și la cabana Ersig a Ocolului Silvic din Bocșa are loc una dintre etapele importante ale acestui proiect – Concursul interdisciplinar regional – la care participă 26 de elevi din județele Caraș-Severin, Mehedinti, Alba, Cluj, Gorj şi Bihor, coordonați de 20 de cadre didactice și jurizați de profesori universitari din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, dar și din cadrul universităților din Timișoara și Alba Iulia.

publicitate online in ziar Express de Banat

Elevii concurenți vor fi supuși la trei probe:

  • Proba de proiect în baza unei teme pentru care au optat
  • Proba – concurs cu întrebări din teme interdisciplinare
  • Proba de orientare în teren

De asemenea, vor fi jurizate 29 de lucrări elaborate de 58 de elevi coordonați de 33 de cadre didactice din învățământul special din județul Caraș-Severin.

În data de 7 iunie, cele mai bune rezultate vor fi premiate în cadrul unei festivități, premiile constând în diplome, broșuri privind ecosistemele din situl Natura 2000 Semenic – Cheile Carașului și Atlasul habitatul 8320 „Peșteri și lilieci“ și dulciuri.

1000x100 (3)

În aceeași zi, la cabana Ersig va avea loc Seminarul International DIDACTICA – „Mediul în atenția dascălilor – Conservarea și Protejarea Ecosistemelor“, în care cadrele didactice și ceilalți realizatori înscriși își vor prezenta cele 57 de lucrări constând în proiecte de mediu, referate, picturi, filme etc. Participanții înscriși, veniți din toată țara, vor primi diplome de participare, diplome de excelență sau diplome de organizatori.

Toate lucrările expuse în fața juriului și a participanților vor fi reunite într-un volum și distribuite publicului larg.

Alături de Grupul CEZ în România, prin TMK Hydroenergy Power, evenimentul este susținut și de Ocolul Silvic Bocșa, Primăria Bocșa, Primăria Forotic și Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin. (P)

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/