Grupările afgane și pakistaneze din Timișoara controlau rutele de transport ale migranților

perchezitii trafic migranti timisoara
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Traficul de migranți din Timișoara este făcut chiar de străini. Două grupări, una afgană și un pakistaneză, își disputau controlul rutelor pentru transportul celor fără acte spre vestul Europei.

În urma celor 8 percheziții făcute, joi, la traficanți, polițiștii spun că au apărut dispute între cele 2 grupări. Asta ar fi putut duce și la uciderea unui bărbat din Afganistan, în Timișoara, în 31 ianurie 2024.

După descinderi, 30 de persoane au fost audiate și 5 reținute. Rămân în arest 2 afgani, 2 pakistanezi și un român.

„Pe parcursul cercetărilor, polițiștii au stabilit că între membrii a doua grupări specializate în traficul de migranți, respectiv gruparea afgană și pakistaneză, au fost declanșate niște conflicte pe fondul asigurării controlului pe rutele de transport a migranților.

Celel două grupări erau formate din călăuze și coordonatori, iar o persoană reprezenta liantul între cele două grupări care avea rolul de păstrare a sumelor de bani, cu titlu de garanție, transferate de către migranți până la trecerea ilegală a frontierei, iar ulterior remiterea acesteia către coordonatori și călăuze”, aflăm de la anchetatori.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Coordonatorii racolau călăuze și șoferi pentru transportarea migranților de la locațiile acestora către zone de încărcare de pe raza județul Timiș.

De asemenea, un bărbat de 32 de ani din Timișoara, punea la dispoziția călăuzelor și traficanților mai multe locuri de cazare unde ajungeau migranții.

Imagine din timpul descinderile la traficanți din 13 iunie 2024

Imagine din timpul descinderile la traficanți din 13 iunie 2024

 

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/