Grup important de voluntari la Oțelu Roșu pentru binele cetățenilor

Primarul Luca Mălăiescu i-a obișnuit pe oțelari să le comunice live pe facebook măsurile care se impun în localitatea de pe Valea Bistrei pentru prevenirea răspândirii coronavirus. Edilul a format un grup important de sprijin pentru persoanele aflate în nevoi.

Primarul orașului Oțelu Roșu a anunțat că la ora actuală sunt 81 de persoane în autoizolare în 42 de locații. Deși apar zilnic cazuri noi de coronavirus, la Oțelu Roșu nu este niciun caz de carantină, sau infectare cu noul virus spune Luca Mălăiescu:

Am ținut foarte mult să fie alături de mine viceprimarul, șeful Poliției Locale, voluntari pentru situații de urgență, pe care-i felicit pentru modul în care au gândit această campanie de informare la nivel local și de aprovizionare a celor izolați și ale persoanelor în vârstă. De astăzi începem să-i ajutăm și de la Primărie. S-a făcut o listă cu cele necesare. Voluntarii sunt cei mai expuși alături de medici și asistente și de aceea o să-i dotăm cu combinizoane, măști de protecție și mănuși pentru a duce la bun sfârșit această campanie de întrajutorare. Sunt deja 40 de voluntari pe raza orașului. Le mulțumesc la toți pentru implicare, pentru că pun umărul să ajute pe cei care au probleme. Ei circulă în oraș deja sunt 80 de persoane care au nevoie de ajutor și în continuare se lucrează la această listă. Este la Oțelu Roșu o echipă de tineri minunați”, menționează Luca Mălăiescu.

Grupul Covid-19 Oțelu Roșu – Ajutor Reciproc și Voluntariat lucrează în interesul cetățenilor.  Menajul voluntarilor pentru persoanele în vârstă sau cu probleme de sănătate este:

Nu mai mergeți la cumpărături, mergem noi pt dumneavoastră. Nu mai stati la coadă, stăm noi. Nu vă mai expuneti umblând de 3-4 ori pe zi dintr-o parte în alta. Stați în casă!”.