Grindeanu face praf organizația PSD Caransebeș!

hurduzeu grindeanu
untitled design set 970x90 px

Cei 4 posibili candidați PSD pentru Primăria Caransebeș vor fi, de fapt, adversari la alegerile din 9 iunie! „Echipa” lui Grindeanu e imposibilă!

Deputatul PSD Marius Damian candidează independent. Bebe Pasere intră și el, cel mai probabil, separat de PSD în alegerile din 9 iunie, cu Pro România. Marius Isac, o altă piesă grea a partidului, nu e nici el foarte încântat de situație și e greu de spus cum va interpreta indecizia din PSD. Felix Borcean, cum era atât de logic și firesc la un moment dat, e tot mai aproape de o candidatură sub sigla celor 3 trandafiri, însă riscă să fie mai degrabă pe cont propriu decât sprijinit de cel mai mare partid. În plus, președintele Silviu Hurduzeu își poate pierde toată autoritatea. Secretarul general PSD Caraș-Severin, Luca Mălăiescu, devine la rândul său ridicol. Toate acestea, după ce oficializarea candidatului pentru Primăria Caransebeș s-a amânat și tot amânat, nejustificat de mult. Sorin Grindeanu dorind una, filiala județeană, alta.

Felix Borcean, primarul în exercițiu al Caransebeșului, n-a ajuns întâmplător în PSD. Ci pentru a-i propulsa pe social-democrați spre o victorie istorică în municipiul de pe Timiș și Sebeș. Asta însemnând câștigarea, pentru prima dată în istorie, a fotoliului de primar, obținerea unui număr de mandate care să le asigure majoritatea absolută în Consiliul Local și, în plus, numărul de voturi necesar ca Silviu Hurduzeu să redevină președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Lucrurile n-au funcționat. Felix Borcean și Bebe Pasere s-au avut ca frații, dar ca frații vitregi. Și de aici s-a destrămat tot. Primar în funcție și cotat cu multă încredere în 2020, Borcean a început să fie contestat în propriul partid, poate mai tare decât au făcut-o adversarii săi. Pe rând, Bebe Pasere și Marius Damian l-au desființat în spațiul public. Marius Isac i-a pus la rândul său la îndoială candidatura pentru cel de-al treilea mandat. Mai mult, Silviu Hurduzeu și Luca Mălăiescu au dezvăluit public că sunt îngrijorați de cifrele lui Felix Borcean din sondajele de opinie, motiv pentru care au și tot repetat cercetările sociologice în care au testat și variantele Damian, Pasere sau Isac.

Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu au dat de înțeles, chiar la Caransebeș, că se merge pe mâna lui Felix Borcean, însă ministrul Transporturilor s-a cam sucit pe fondul tensiunilor tot mai mari din organizația locală. A acceptat un nou sondaj, ale cărui rezultate nu le cunoaște nimeni în mod oficial. De săptămâni bune, acestea sunt ținute la sertar, iar PSD încă nu și-a anunțat candidatul și efectiv fierbe.

Primul a cedat Marius Damian, deputatul anunțându-și, până una-alta, candidatura ca independent. Bebe Pasere nu cedează nici el, candidează în mod cert, chiar dacă nu va fi alesul PSD. La fel face și Felix Borcean, dacă Bucureștiul se mai sucește o dată și alege dintre Pasere, Damian și Isac. Practic, indiferent ce va decide Grindeanu, ce va impune, cei trei nu mai pot fi convinși să facă echipă, așa cum și-ar fi dorit prim-vicepreședintele PSD. Vor fi contracandidați!

Din mare favorit, PSD nu riscă astfel numai să piardă Primăria Caransebeș, ci să-și destrame organizația municipală și să-l facă pentru a doua oară președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pe Romeo Dunca. Pentru că, de scorul de la Caransebeș depinde mult și cine va câștiga uninominalele de la județ.

Imixtiunea lui Sorin Grindeanu în problemele PSD Caransebeș nu a rezolvat nimic. A întins în schimb nervii la maximum și a redeschis oricărui rezultat un meci care părea câștigat la scor! Avantaj Dumitru Rujan!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/