Grigore Bardac vrea gaz la Mehadia. „Avem șanse reale de a implementa proiectul!”

Din această săptămână, unitățile administrativ-teritoriale vor putea depune cereri de finanțare, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru proiecte care vizează înființarea de noi sisteme de distribuție a gazelor naturale, extinderea și/sau modernizarea celor existente, anunță Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Printre unitățile administrativ-teritoriale din Caraș-Severin care intenționează să depună cerere de finanțare pentru implementarea unei investiții de acest gen se numără și Mehadia. Pentru a crește șansele de eligibilitate ale proiectul, Primăria Mehadia a încheiat un parteneriat cu administrațiile locale vecine, orașul Băile Herculane și comuna Topleț.

„Începând de săptămâna viitoare, avem 45 de zile la dispoziție pentru a depune cererea de finanțare pentru gaz, cu devize și hotărâri de consiliu local. Avem finalizat și studiul de fezabilitate, iar proiectul îl vom pune la comun cu Băile Herculane și Topleț, pentru că altfel, nici noi, nici celelalte două UAT-uri nu am fi avut șanse de reușită, pentru că o primă condiție a programului era ca solicitantul să aibă un minimum de 3.000 de gospodării racordate la gaz.”, spune primarul comunei Mehadia, Grigore Bardac.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Edilul se arată optimist în privința implementării proiectului care, conform studiului de fezabilitate, are o valoare de 20 de milioane de euro.

Dacă până acum eram sceptic în privința reușitei acestui proiect, văzând și intențiile celor de la Transgaz, care au făcut demersurile necesare la Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin în vederea emiterii avizului pentru înființarea rețelelor de gaze, dar și pașii făcuți de noi, constat că avem șanse reale de a aduce gazul la Mehadia. În plus, gazoductul ne traversează localitatea, iar distanța între localitate și gazoduct este mică, de sub un kilometru.”, a mai spus Bardac.

banner 970 x 250