Grigore Bardac: „În 2023, culegem roadele muncii depuse anul trecut”

Pentru noul an primarul social democrat își dorește să continue proiectele aflate în derulare, dar și să demareze investiții noi, câștigate pe diverse programe de finanțare în 2022.

Anul trecut, Primăria Mehadia a reușit să puncteze la capitolul infrastructură, prin asfaltarea mai multor străzi, dar și să finalizeze rețeaua de canalizare la Plugova. Tot în 2022, cu bani din bugetul local, s-a reușit reabilitarea Liceului „Nicolae Stoica de Hațeg”, astfel că, în numai două luni, interioarele clădirii au fost modernizate complet și dotate cu mobilier pentru ca orele elevilor să se desfășoare în cele mai bune condiții.

„2022 a fost un an bun, reușind să asfaltăm mare parte din străzile problemă de pe raza comunei, dar și să îmbunătățim condițiile de studiu pentru elevii liceului nostru. Cele mai mari emoții au venit pe final de an, pentru că am tras tare să terminăm cu rețeaua de canalizare care se suprapunea peste DJ 608, unde Consiliul Județean, care are în lucru proiectul de modernizare a drumului, ne-a dat aprobarea pentru introducerea canalizării, iar noi trebuia să finalizăm partea noastră, pentru ca din primăvară lucrările de asfaltare să se facă și în intravilan. Și am fost nevoiți să lucrăm până pe final de decembrie 2022 pentru a terminăm toată rețeaua de canalizare pe DJ 608, la Plugova.”, a explicat primarul comunei Mehadia, Grigore Bardac.

Tot anul trecut, Primăria Mehadia a reușit să obțină finanțare europeană pe Programul Național de Redresare și Reziliență pentru piste de biciclete, semaforizare inteligentă și autobuze electrice pe relația Mehadia – Băile Herculane, și să acceseze și Programul Național „Anghel Saligny” pentru rețele de canalizare în satele Globurău și Valea Bolvașnița și asfaltare străzi.

„Așteptăm să fim chemați la minister pentru a semna toate contractele pentru aceste proiecte aprobate, după care să urmăm procedurile legale cu privire la licitații și execuția de lucrări. O veste extraordinară primită pe final de an este legată de Programul Operațional Infrastructură Mare 2, derulat la nivel județean de operatorul de apă și canal Aquacaraș, și pentru care s-a semnat contractul de finanțare. Și comuna Mehadia face parte din acest proiect. Vom avea, așadar, lucrări de reabilitare  și modernizare a rețelelor de apă și canal pe raza localității Mehadia. E vorba despre vreo 12 km de rețea de apă și de vreo 10 de canalizare. Toate lucrările impun conducte noi, cu racorduri și branșamente. Avem și noi o parte de cofinanțare, de un milion de lei fără TVA, sumă care trebuie susținută din bugetul local. Ca și o concluzie, 2022 a fost un an bun, iar în 2023 vom culege roadele muncii noastre.”, a mai spus Grigore Bardac.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

 

 

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro