Greva foamei din cauza drumului de la Fizeş! Și a primarului Luca!

Subprefectul Sebastian Purec a fost la faţa locului pentru a discuta cu protestatarii şi a-i convinge să renunţe la protestele extreme!

Mai mulţi locuitori din Fizeş s-au adunat azi în faţa Primăriei din Berzovia pentru a protesta cu pancarte şi în mod organizat împotriva modului în care primarul Aurel Luca îi tratează, dar şi a modului jalnic în care arată drumul judeţean şi drumul comunal din interiorul localităţii Fizeş. Localnicii mai protestează şi față de un abuz, spun ei, al Comisiei Locale de Fond Funciar, care le-a luat terenurile pe care aveau emise deja titluri de proprietate şi le-au dat Agenţiei Domeniilor Statului.

greva fizes

greva fizesSubprefectul Sebastian Purec, care are delegate şi atribuţiile de prefect după demisia lui Ciobanu, a ţinut să discute personal cu protestatarii după ce unul dintre ei a adus un cort pe care l-a montat în faţa Primăriei Berzovia şi şi-a legat la gât o pancartă cu „greva foamei”. „Aşa cum era normal, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin ne-a informat de protest. Am trimis un reprezentant al Instituţiei Prefectului să discute cu oamenii, iar atunci când acesta ne-a transmis că unii dintre protestatari intenţionează să intre în greva foamei am decis să merg personal la Berzovia, pentru a discuta cu oamenii şi a încerca să-i conving să renunţe la această metodă radicală de protest, care le poate ameninţa chiar sănătatea. Sunt sub observaţie permanentă şi, dacă vor intra în greva foamei, avem deja pregătită o ambulanţă la Bocşa pentru a o trimite să supravegheze eventualii grevişti. Marea nemulţumire a oamenilor este legată de modul în care arată drumul judeţean ce leagă Berzovia de Fizeş şi drumul comunal din intravilanul localităţii, dar şi de modul în care au fost cheltuiţi banii pentru reabilitare. Instituţia Prefectului încă de săptămâna trecută a sesizat Serviciul Rutier al judeţului Caraş-Severin să verifice starea drumurilor cu pricina şi să aplice sancţiunile permise de lege”, spune subprefectul Sebastian Purec.

greva fizes

greva fizesPotrivit comisarului Decebal Davidoiu, poliţiştii Serviciului Rutier s-au deplasat pe aceste drumuri şi au sancţionat cu avertisment administratorul drumului. Potrivit subprefectului, dacă drumul nu va fi reparat, se va continua cu sancţionarea administratorului acestui drum, chiar cu amenzi.

Oamenii de la Fizeş spun că sunt disperaţi, că nimeni nu ţine cont de doleanţele lor şi că doar sunt plasaţi de la o autoritate la alta. De aceea, ei au sesizat presa centrală, ba chiar i-au scris şi preşedintelui Klaus Iohannis, pe pagina acestuia de Facebook, în speranţa că  vinovaţii pentru situaţia creată vor fi sancţionaţi, iar drumul va fi refăcut.

 

foto: facebook