Grevă de avertisment. Cursurile, puse pe pauză timp de două ore

sala de clasa

Cursurile din unitățile de învățământ vor fi întrerupte astăzi timp de două ore. Cadrele didactice se pregătesc de greva generală, dacă nici acum nu le vor fi ascultate doleanțele. Ce spune Ministerul Educației?

Marșul din 10 mai, în care circa 15.000 de profesori au mers la București pentru a-și prezenta nemulțumirile, a fost ignorat de reprezentanții Ministerului Educației. Așa că astăzi profesorii trec la următorul nivel: greva de avertisment. Aceștia nu vor susține cursuri astăzi, între orele 11.00 și 13.00. În cazul în care solicitările nu le vor fi satisfăcute nici acum, urmează declanșarea grevei generale, începând de luni, 22 mai,„examenele naționale putând fi bulversate, iar în universități s-ar putea să fie anulate sau amânate examene”, au transmis reprezentanții celor trei mari sindicate din învățământ. Până acum, 71,29% dintre respondenții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ au votat pentru organizarea grevei generale, iar 14,74% nu sunt de acord. 13,97% nu și-au exprimat opțiunea.

Ministerul Educației a anunțat ieri, cu o zi înainte de declanșarea grevei de avertisment a profesorilor, că a manifestat constant deschidere și disponibilitate pentru a soluționa revendicările partenerilor de dialog social. Potrivit unui comunicat remis presei, Ministerul Educației anunță că marți a fost semnat ordinul de ministru privind Constituirea Comisiei de negociere a Contractului Colectiv de Muncă Unic la nivel de sector de activitate Învăţământ preuniversitar.

Conform sursei citate, urmează să aibă loc o întâlnire cu reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative pentru stabilirea, de comun acord, a calendarului negocierii.

„În ceea ce privește revendicările federațiilor sindicale, Ministerul Educației a manifestat constant deschidere și disponibilitate pentru a soluționa, conform competenței și cu respectarea prevederilor legale în vigoare, revendicările partenerilor de dialog social”, arată reprezentanții ministerului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/