Grădinarul-șef al Timișoarei, acuzat că și-a falsificat vechimea. Reacția primăriei

Acuzații grave la adresa grădinarului-șef al Timișoarei. Agenția Națională a Funcționarilor Publici susține că Rebecca Bedelean și-ar fi falsificat vechimea, astfel că judecătorii ar putea anula concursul organizat pentru ocuparea acestei funcții. Pe de altă parte, Primăria Timișoara transmite că este vorba, de fapt, de o interpretare greșită a calculului vechimii.

Un funcționar public din cadrul Primăriei Timișoara se află într-o situație rușinoasă. Radu Țoancă, consilier local PSD, a dezvăluit faptul că Agenția Națională a Funcționarilor Publici a solicitat Tribunalului Timiș să anuleze concursul pentru ocuparea funcției de grădinar-șef. Asta după ce s-a descoperit că Rebecca Bedelean, care a câștigat competiția, și-ar fi falsificat vechimea.

Au început problemele pentru “oamenii noi“ din primărie. Grădinarul-șef al Timișoarei, trimis în judecată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici pentru falsificarea vechimii! Sfidarea legilor și procedurilor administrative la care asistăm de un an și jumătate în Primăria Timișoara se pare că se apropie de sfârșit! (…) După ce, în urmă cu câteva zile, o instanță de judecată l-a obligat pe primar să plătească din propriul buzunar o parte din prejudiciul cauzat de un abuz administrativ unui om de afaceri timișorean, în data de 28 martie s-a consemnat o nouă speță: intentarea unui proces a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici împotriva PMT, primarului și a unei persoane care și-ar fi falsificat vechimea pentru a obține un post de funcționar public! Inițial, Comisia de Concurs i-a respins dosarul, dar în urma presiunilor politice, atât de blamate de oamenii noi, activista USR a fost admisă la concurs de Comisia de Contestații și, mai mult decât atât, a devenit “grădinar șef“ – o funcție prezentată cu emfază în conferințe de primarul Fritz, plătită pe măsură din bani publici, dar total ilegală în accepțiunea Curții de Conturi și a instanțelor de judecată”, a afirmat Radu Țoancă.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pe de altă parte, Primăria Timișoara recunoaște că Agenția Națională a Funcționarilor Publici contestă vechimea grădinarului-șef, dar susține că există o diferență în interpretarea calculului.

Suntem în dialog cu reprezentanții Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), care contestă vechimea respectivului funcționar. Există o diferență în interpretarea calculului vechimii de către Agenție. ANFP susține că anii de muncă în activitatea de specialist într-o profesie liberală/în calitate de persoană fizică autorizată (PFA) nu intră în calculul vechimii de muncă. (…) Așteptăm decizia instanței pe această speță. Dorim să răspundem acuzațiilor care nu reflectă speța în fapt. În primul rând, poziția ocupată de funcționarul public nu este cea de Grădinar Șef, această poziție nefiind ocupată în acest moment, ci este cea de Șef Birou. În al doilea rând, nu se poate discuta de falsificarea vechimii în această speță, fiind o discuție legată strict de interpretarea calculului vechimii pentru profesiile liberale/PFA. Suntem mândri că putem atrage profesioniști în cadrul aparatului, prin concursuri organizate corect și profesionist, și considerăm că interpretarea ANFP îngrădește accesul persoanelor care au exercitat profesii liberale în administrația publică locală. Avem încredere că legea va fi aplicată”, a transmis Primăria Timișoara.

 

banner 970 x 250