Grădina urbană a UVT și Greenfeel, nominalizate între finaliștii unor importante premii acordate de Comisia Europeană

gradina urbana uvt
1000x100 (5)

Proiectul „Healthy Places” propus de o echipă multidisciplinară ce include și Universitatea de Vest din Timișoara se află între cele 52 de finaliste în cadrul premiilor „New European Bauhaus” 2022. Proiectul a reactivat două locații din Timișoara: grădina urbană UVT și Greenfeel Ronaț, transformându-le în adevărate platforme de interacțiune cu natura. 

Cei 52 de finaliști ai premiilor „New European Bauhaus” 2022 au fost selectați, de un juriu internațional de experți independenți, din peste 1.100 de proiecte depuse din toată Europa, sub sloganul: „Be the change! Make Europe more beautiful, more sustainable and more inclusive!”.

Proiectul „Healthy Places” („Locuri Sănătoase”), propus de o echipă multidisciplinară ce include și echipa Universității de Vest din Timișoara, a fost selecționat la categoria „Regaining a sense of belonging” („Recâștigarea unui sentiment de apartenență”). Proiectul a reactivat două locații din Timișoara, Grădina Urbană UVT și Greenfeel Ronaț.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

CITEȘTE ȘI: Curtea Universității de Vest a fost transformată într-o veritabilă grădină urbană. Cursurile se vor putea ține printre fructe și legume

În 11 iunie vor fi desemnate echipele câștigătoare și vor fi acordate cele 18 premii NEB Award 2022. Două dintre premii se vor acorda pe baza votului de popularitate la care poate să participe oricine. Voturile pentru susținerea proiectului „Healthy places” pot fi acordate până pe 16 mai accesând link-ul: https://prizes.new-european-bauhaus.eu/.

„Sunt convins că acest proiect al vieții, care a permis realizarea Grădinii Urbane UVT merită votul nostru în număr cât mai mare, pentru a câștiga unul dintre cele 18 premii din finala New European Bauhaus 2022. Vă încurajez să nu ezitați în acordarea votului dumneavoastră, ca studenți, cadre universitare și timișoreni. Întreaga procedură durează un minut, accesându-se secțiunea „I VOTE FOR MY FAVORITE PROJECTS” – Secțiunea 2: Regaining a sense of belonging – pentru proiectul UVT „Healthy Places”. Votul fiecărui timișorean este important și va asigura o vizibilitate europeană pentru Timișoara.”, a spus Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Odată cu debutul perioadei de vot participativ pentru New European Bauhaus Awards 2022, Universitatea de Vest dă startul Lunii Verzi la UVT, care va include, în perioada 5 mai – 5 iunie, o serie de conferințe, ateliere, mese rotunde și dezbateri menite să crească gradul de conștientizare asupra obiectivelor de dezvoltare durabilă și a Pactului Verde European.

Pe lângă proiectul din Timișoara, în lista celor 52 de finaliști au mai fost selectate alte 3 proiecte din România, unul din Piatra Neamț și două din București. La categoria „Recâștigarea unui sentiment de apartenență” concurează 9 proiecte din Lituania, Suedia, Estonia, Austria, Cipru, Malta, Italia și două din România.

banner 970 x 250