Primăria Reșița duce o grea muncă de lămurire cu locatarii blocurilor pe care intenționează să le anvelopeze termic, să le acopere și să le doteze cu tâmplărie PVC. Și asta pentru că mulți dintre reșițeni sunt atât de săraci încât se tem că nu vor putea achita între 700 și 1.500 de euro nici măcar în 60 de rate!
Municipalitatea a prezentat machete noi cu blocurile pe care le-am putea vedea în curând în Reșița. De data asta, Primăria a dezvăluit modul în care se dorește zugrăvirea blocurilor din Govândari. Spectaculos! Lucru pe care, probabil, îl recunoaște toată lumea, numai că sunt destui cei care ezită să semneze pentru implementarea acestui proiect. „Așa ne-am dori să arate fața Reșiței. Sunt modele care urmează să fie puse în practică. Dar pentru asta avem nevoie de ajutorul vostru și de semnăturile voastre. Este o șansă unică și ar fi bine să nu o ratăm. Haideți să deschidem Reșița împreună!”, este mesajul pe care primarul Nelu Popa l-a adresat posibililor beneficiari.
Edilul are în plan includerea în proiectul de reabilitare termică a unui număr de 25 de blocuri, dar lucrurile se mișcă destul de greoi. Asta, în ciuda faptului că municipalitatea și-a manifestat disponibilitatea de a suporta integral și partea de finanțare ce revine locatarilor, urmând să recupereze sumele respective în termen de cinci ani. Mai exact, beneficiarii au posibilitatea să achite contribuția ce le revine, adică 25 la sută din valoarea lucrărilor, în 60 de rate lunare. Adică în 5 ani! Estimările arată că pentru un apartament proprietarul poate cheltui între 700 și 1.500 de euro. Prețul minim presupune doar anveloparea termică, iar acesta crește în funcție de numărul de geamuri termopan de care are nevoie locuința. În plus, asociațiile de proprietari au ocazia de a schimba acoperișul, liftul și să zugrăvească și casa scării, însă doar dacă valoarea acestor lucrări nu depășește 15% din totalul banilor alocați.
Pentru a putea implementa proiectul, Primăria Reșița are nevoie de acordul a două treimi din totalul locuitorilor din fiecare scară de bloc. Dacă acest acord nu se obține într-una din scări, blocul nu va fi cuprins în proiect.