Goran Bregović, în cărți pentru Balkan Festival

goran bregovic en concert

Organizatorii festivalului din Clisura Dunării sunt în tratative cu celebrul artist, pe care-l vor cap de afiș la ediția din această vară a Balkan Fest.

După succesul înregistrat anul trecut cu Lepa Brena, organizatorii Balkan Festival se gândesc acum să aducă pe scena de la Berzasca un nume la fel de răsunător ca cel al celebrei artiste. De fapt, spune primarul Nicolae Petru Furdui, publicul și-a dorit ca în acest an să-l vadă concertând în Clisura Dunării pe „trubadurul Balcanilor”, celebrul Goran Bregović. Pe lista artiștilor s-ar mai afla și numele Svetlanei Raznatovici, mai cunoscută sub numele de scenă Ceca, una dintre cele mai populare cântărețe pop-folk din Serbia și Balcani.

„Am discutat anul trecut despre posibilitatea de a o aduce la ediția din 2023 pe Ceca, însă noi am făcut, la acea vreme, o propunere celor din public și i-am rugat să ne sugereze pe cine și-ar dori să vadă anul acesta. În ceea ce o privește pe Ceca, feedbackul nu a fost suficient de bun. Balanța a înclinat mai mult pentru Goran Bregović, și chiar pentru niște soliști care sunt din zona tineretului. Și atunci a trebuit să căutăm în zona aceasta. Nu spunem că am renunțat la Ceca, dar, momentan, suntem în discuții cu Goran Bregović. Artistul nu ne-a dat până acum niciun răspuns, deci vedem ce va fi.”, a dezvăluit pentru expressdebanat.ro, primarul comunei Berzasca, Nicolae Petru Furdui.

Pentru ediția din acest an a Balkan Festival, se are în vedere și organizarea unei competiții de triatlon – cu probe de înot, ciclism și alergare. Evenimentul se bucură și de sprijinul Federației Române de Triatlon.

„Vara aceasta ne-am propus să avem și o competiție sportivă pe raza comunei. Un concurs de triatlon: alergare, înot și bicicletă. Așa cum a promis și președintele Federației de Triatlon, o să încercăm să facem o etapă europeană. Nu știu dacă anul acesta, dar în 2024 – garantat. Ne-am gândit să facem această competiție în timpul festivalului, să nu ne limităm doar la organizarea concertelor de seară, astfel încât să umplem cu activități întreaga durată a zilelor. Legat de perioada în care se va organiza evenimentul, este posibil să alegem același weekend ca la ediția de anul trecut, 15 -17 iulie, dar nu e o certitudine, pentru că totul depinde de felul în care vom reuși să ne sincronizăm cu programul artiștilor. Deci, mai sunt multe aspecte de pus la punct.”, a adăugat primarului comunei Berzasca.

Sura foto: ART FOTO LIMITED

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/