Ghișeele poștale digitale ajung și în Timiș și Caraș-Severin

289494986 5367224696691220 463167868571873537 n

Compania Națională Poșta Română se pregătește să intre în era tehnologiei. În fiecare județ din țară vor fi amplasate ghișee poștale digitale.

Consiliu de Administraţie al companiei a votat proiecte de investiţii de aproape 200 de milioane de lei, printre care și amplasarea de ghișee poștale digitale în toate județele țării.

„Este unicat în istoria Poştei să ai atât de multe proiecte aprobate de Consiliul de Administraţie, inclusiv pentru acest proiect de ghişee poştale digitale, unde estimăm că vom construi sau crea în 70 de locaţii. Vrem să atingem fiecare judeţ din România”, a spus Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Ghișeul Poștal Digital este o soluție unică de procesare pentru operațiuni de prezentare și distribuire de colete și corespondență poștală, cu sau fără ramburs, trimiteri de recomandate, trimiteri cu confirmare de primire, precum și plăți de taxe, facturi de utilități, rate bancare.

„Soluția automatizată propusă de Poșta Română vine în premieră pentru piața de coletărie, cu o variantă de cântărire și validare volumetrică a coletelor pentru modulul de preluare de corespondență poștală și, de asemenea, cu imprimantă pentru etichetele autocolante AWB, imprimantă pentru chitanțe, reciclator de bancnote, modul de plată cu card bancar, precum și cu ecran tactil pentru o interacțiune intuitivă cu utilizatorul”, mai aflăm de la reprezentanții Poștei.

Primul ghișeu digital a fost amplasat în București, la începutul lunii, și funcționeză cu succes, așa că proiectul va fi extins în toată țara.