Ghinionul dracului: Niciunul nu a fost lăsat să-și facă treaba până la sfârșit

În trei ani și jumătate, pe la Palatul Victoria au trecut trei premieri și cu Marcelino Ciolacu, patru. Dar și peste 150 de miniștri, dacă nu cumva vreo 200. Ca să nu mai vorbim de secretarii și subsecretarii de stat ori de șefii de agenții (altele decât cele de teatru sau ale CFR-ului), de ordinul sutelor. Sincer, câți dintre voi ați simțit că a fost mai bine în mandatul lui Orban, în comparație cu cel al Veoricăi Dăncilă, al lui Cîțu, comparativ cu al lui Orban sau în mandatul lui Ciucă, raportat la cel în care prim-ministru a fost Cîțu? Nu neaparat un boom economic care să ne fi dat pe spate și să fi exclamat de genul oau, dar măcar să fi simțit cât de cât oarece în buzunare. Să fi zis ceva de genul: „Bă, ăsta o și furat, dar ne-o și dat.” Salarii, pensii, alocații și indemnizații.

Teoretic, când se schimbă sau cade guvernul, toată lumea se așteaptă la o schimbare. La o stare de bine că, vorba aia, au tot promis cât timp au stat în opoziție. Să luăm cazul lui Orban care, în campania din 2020, ne asigura că dacă PNL avea să câștige alegerile, UCMR va fi iarăși ce-a fost și mai mult decât atât. Că e suficient să dea un telefon și problema e ca și rezolvată. A venit covidul, criza sanitară și pe când a vrut să sune un prieten de nădejde să rezolve problema de la Reșița, l-au schimbat din premier. La fel și Cîțu, că va face și va drege să ne fie bine la toți. A, pentru că a văzut că ține la proști, a reluat tema cu pensiile speciale. Și a tot frecat ridichea și a tot bălmăjit pe tema acestora până cînd l-au demis și pe el. La plecare din fruntea guvernului a ridicat umerii umil arătând, parcă, spre cei care au considerat că nu și-a făcut datoria: „Eu am vrut, ei, însă…”.

Aceeași datorie față de țară și popor, ba chiar și față de Ucraina, și-a făcut-o și ursul blând carpatin, alias Nicolae Ciucă. Bine, pe nea Nicu, ca și pe Petre Daea, nu te puteai supăra. Că dacă te supărai pe teza dânsului de doctorat, plagiată până la Dumnezeu și înapoi, ar fi trebuit să dai nu doar în el, ci și în țara și poporul care îl suportau cu stoicism.

Sunt curios să văd dacă în mandatul lui Ciolacu ne va fi mai bine decât pe vremea lui Ciucă. Sunt curios din… fire, mai ales că Marcelino a anunțat ieftinirea cârnaților de Buzău. Pensiile, mai la primăvară, că și așa vin alegerile, când nu te poți prezenta cu mâna goală în fața alegătorilor.