Ghidul aplicantului pentru Interreg România-Serbia 2021-2027, lansat în consultare publică de Ministerul Dezvoltării

ghid
explo 1000x200

În calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027, Ministerul Dezvoltării a lansat, luni, în consultare publică Ghidul Aplicantului aferent primului apel pentru propuneri de proiecte. Procesul a fost demarat în urma întâlnirii pregătitoare a Comitetului de Monitorizare al Programului care a avut loc la Timișoara, săptămâna trecută. 

La întâlnirea Comitetului de Monitorizare au participat reprezentanții Autorității de Management, din cadrul MDLPA, precum și reprezentanți ai Autorității Naționale din Serbia, ai Comisiei Europene și ai instituțiilor reprezentate în acest organism.

Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027 va avea un buget total de 87,7 milioane euro. Ministerul Dezvoltării va finanța proiecte privind protecția mediului și adaptarea la schimbările climatice, sănătate, educație, turism, cultură și managementul frontierei.

„Finanțarea pentru aceste priorități va fi de 85% din Instrumentul de Asistență pentru Preaderare (IPA III), 13% va fi cofinanțarea națională, asigurată de către statul român, iar contribuția proprie va fi de 2% pentru beneficiarii români. Beneficiarii sârbi vor asigura cofinanțarea de 15% integral din contribuția proprie.”, anunță Ministerul Dezvoltării.

Trei județe sunt cuprinse în aria eligibilă a programului: Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, respectiv 6 districte din Serbia – Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski și Podunavski.

Observații și propuneri cu privire la Ghidul Aplicantului pot fi transmise pe adresa de e-mail romania-serbia@mdlpa.ro, până în 5 septembrie 2022. Documentele sunt disponibile pe www.romania-serbia.net, în secțiunea dedicată primului apel aferent perioadei de programare 2021-2027.