Gheorghe Pavel Bălan, izolat de opinia publică

A fost deputat, senator, preşedinte al Consiliului Judeţean, prefect şi preşedinte al PSD Caraş-Severin, a avut o prezență constantă în viața politică a județului de imediat după 1989 și doar de doi ani Gheorghe Pavel Bălan a întrerupt legătura cu alegătorii.

,,Toate se uită, că de-asta e memoria scurtă la români… Exact de aia m-am retras, ca să nu mai răspund la întrebări. Am răspuns douăzeci și ceva de ani la de toate”, a spus fostul om politic cărășean la data la care l-am contactat pentru a ne oferi câteva răspunsuri asupra prezentului domniei sale. Potrivit unor surse neconfirmate, Gheorghe Pavel Bălan s-a retras în casa părintească de la Grădinari și este un pensionar liniștit.

Istoricul activității parlamentare, postat pe site-ul Senatului României, acolo unde a activat ultima oară, amintește că Gheorghe Pavel Bălan a fost deputat din iunie 1990 până în aprilie 1992 și din decembrie 2000 până în ianuarie 2001. În Parlamentul țării a fost reales deputat între 2004 și 2008, iar apoi a urcat pe un fotoliu de senator în 2008 și a păstrat funcția până în decembrie 2012. Cariera profesională a cuprins de-a lungul anilor funcția de prefect al județului Caraș-Severin între anii 2001 – 2003, șef serviciu producție la Uzina de Construcții de Mașini Reșița între 1996 – 2000, președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin din 1992 în 1996, iar mai înainte de asta, între anii 1972 și 1990, Gheorghe Pavel Bălan a fost șef de secție, Uzina de Construcții de Mașini Reșița.

Potrivit unor articole din presa anilor trecuți, numele lui Gheorghe Pavel Bălan a fost implicat în afaceri cu iz penal care au pus pe butuci economia județului Caraș-Severin. Sunt afaceri cu lemn și fier vechi, contracte și facilitări în achiziții imobiliare care au dus, printre altele, la sporirea numărului de spații comerciale deținute de Costel Ciobanu, zis Barbălată.