Genial: Noi prototipuri ale viitorului, create de tinerii isteți!

robotica1
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Cele mai bune creații, în materie de robotică, așteaptă să iasă la lumină, în „Lumea Viitorului”. Creativitatea și originalitatea vor fi premiate!

Ecologie și protecția mediului în lumea viitorului. Aceasta este tematica propusă pentru prima ediție a concursului internațional de robotică: „Lumea viitorului”. Elevii pasionați de tehnologie sunt invitați să identifice o problemă pe tema dată și vor propune soluții de rezolvare sau ameliorare a acesteia, cu ajutorul unui prototip.

Pentru prima ediție a acestui concurs se dorește identificarea unor soluții despre cum cum putem folosi tehnologia pentru a crea un mediu benefic și sustenabil, pentru a preveni pericole naturale latente sau pentru a-i educa pe cei din jur despre importanța ecologiei.

Soluțiile propuse vor trebui ilustrate prin intermediul unui prototip, care să exemplifice parțial sau deplin conceptul tehnologic, care va rezolva problema identificată. Concursul și jurizarea vor fi împărțite pe categorii de participare corespunzătoare ciclului de învățământ, iar complexitatea prototipului va fi diferită, în funcție de categoria participanților.

robotica educativa

Robotică educativă

Fiecare participant va trimite un scurt video (1-3 min) în care va fi explicat proiectul precum și codul sursă al animației (sau print screen cu el) pentru a fi folosite la evaluare.

Aceste prototipuri se pot dona expoziției „LUMEA VIITORULUI”, apărând cu numele donatorului și fiind folosită în caravana „LUMEA VIITORULUI”, caravană care probabil va ajunge în toată țara.

Muzeul TM

Evaluarea proiectelor se va face de către un juriu alcătuit din profesioniști, în domeniile implicate (educație, protecția mediului, IT), iar câștigătorii vor fi selectați după următoarele criterii: relevanța problemei identificate, creativitatea și fezabilitatea soluției propuse, gradul de complexitate și de finalizare a prototipului, designul proiectului.

Proiectele se vor trimite până la data de 22.05, prin wetransfer, la adresa de email: contact@forlife.ro. Prototipurile donate se trimit pe adresa: Ovidiu Bădescu, Loc. Câlnic (Mun. Reșița), Str. Bistra nr.53, tel. 0741017700.

Întrebări sau discuții despre concurs se pot purta pe această pagină, în secțiunea de comentarii, pe Facebook pe profilul Prieteni For LIFE sau pe mail la contact@forlife.ro.

Formular de înscriere

Se pot înscrie echipe de elevi din instituții de învățământ, din ONG-uri sau pur și simplu persoane sau grupuri de inițiativă.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/