Gelu Voican Voiculescu, împreună cu revoluţionarii reşiţeni

În fiecare an, luna decembrie, dincolo de semnificația religioasă – Nașterea Domnului (Crăciunul) – are și o semnificație istorică: Revoluția de la 1989 (asociată cu punerea la pământ a regimului ceaușist, urmată de nașterea democrației).

Centrul Regional de Comunicare și Cercetare al I.R.R.D. 1989 Reșița împreună cu Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 organizează azi, 18 decembrie, începând cu ora 15:00, un simpozion pe tema: „Reșița la 29 de ani de la Revoluția din Decembrie ’89”.

Pentru toți cei interesați să-și completeze bagajul de cunoștințe pe această temă, pentru cei care vor să afle cine au fost, realmente, eroi și cine vinovați sau dacă sacrificiul celor care s-au stins prematur pentru această cauză a meritat, Sala mare de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin (gazda simpozionului) își deschide larg porțile în acest sens.

Printre cei care și-au anunțat prezența în cadrul evenimentului desfășurat la Reșița se numără Gelu Voican Voiculescu (invitat de onoare, spun organizatorii), profesori de istorie, parlamentari, miniștri, dar și alte personalități, ne asigură Traian-Gogu Sorca, director al Centrului Regional de Comunicare şi Cercetare al  I.R.R.D. 1989 – Reşiţa.