Gaură de o mie de cartușe de țigări pe piața neagră din Reșița

Peste 1.200 de cartușe de țigări confiscate și două autoturisme indisponibilizate constituie rezultatul a doar două zile de muncă pentru polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin, sprijiniți de Serviciul Rutier și Serviciului de Operațiuni Speciale Timiș.

După ce la începutul săptămânii trecute au fost confiscate, într-o singură zi, peste 100.000 de țigarete provenite din contrabandă, în perioada 12-13 aprilie 2019 polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul Serviciului Rutier și Serviciului de Operațiuni Speciale Timiș, au mai întocmit două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, prevăzută și pedepsită de Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României și au mai confiscat peste 250.000 țigarete.

Concret, în 12 aprilie, a fost depistat în trafic, în Reșița, un tânăr de 30 de ani, din municipiua, care transporta cu un autoturism înmatriculat în Caraș-Severin cantitatea de 20.000 de țigarete provenite din contrabandă (100 de cartușe), în pachete de țigări de la un producător, netimbrate. „Autoturismul a fost indisponibilizat și întreaga cantitate de țigarete a fost confiscată. Față de autor a fost inițial dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, instanța dispunând, ulterior, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile“, precizează reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

În aceeași zi, polițiștii au depistat în trafic pe DN 58B, la ieșirea din Reșița, la km 5+800, un autoturism al cărui conducător auto, de 34 de ani, tot din municipiu, care transporta, cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, cantitatea de 50.000 de țigarete (250 de cartușe), în pachete de țigări de la un producător, netimbrate. Autoturismul a fost indisponibilizat și întreaga cantitate de țigarete a fost confiscată. „Ulterior, în data de 13 aprilie, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară asupra unui teren folosit de autor, fiind depistată cantitatea de 184.800 de țigarete, în 9240 de pachete de țigări de la diverși producători, netimbrate. Față de autor a fost inițial dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, instanța dispunând, în 13.04.2019, măsura preventivă a arestului la domiciliu“, mai informează Poliția cărășeană.