Gata distracția. La muncă, flăcăi!

Dragi prieteni camarazi, pohta ce ați pohtit ani la rândul s-a împlinit. Dumnezeu și-a întors fața spre voi și a încuviințat să conduceți județul ăsta timp de patru ani de acum încolo. Să nu vă aud spunând că nu Dumnezeu a făcut asta, ci voi prin oamenii voștri, că nu vă crede nimeni. Nici măcar cei care v-au votat.

În sfârșit, important este că ați câștigat, că i-ați învins pe ăștia lui Hurduzeu și Crina pe care i-ați tot hulit în campania electorală. Așadar, aveți Consiliul Județean la picioarele voastre: președinte, vicepreședinți, 16 consilieri județeni, vreo trei consilieri personali ai președintelui, iar lista nu e încheiată. Adică tot ce v-ați dorit. Bașca, cea mai mare primărie din județ. E adevărat, ați pierdut Caransebeș, mare rușine, zău așa. În 30 de ani nu s-a întâmplat niciodată asta și se întâmplă acum în plină glorie, cu ministru la București, cu subsecretari de stat, consilieri și alți conțopiști prin ministere, nu e posibil. A, sunteți pe cale să pierdeți și Moldova Nouă și nu știți de ce? Păi voi credeți că Dumnezeu doarme? Nu. Și nici nu dă cu boata, ci cu socoata.

Mâine-poimâine vă puneți directorii voștri în locul celor susținuți de PSD. Sigur, prin concurs, nici nu mă gândesc altfel. Vă știu cât de mult ați militat pentru cinste, corectitudine și bun simț. Nici prin cap nu-mi trece că vă veți schimba când veți ajunge la butoane. Că veți schimba nătângii lor cu nătângii voștri. Exclus. Voi nu sunteți ca ceilalți care, bine că s-au dus, n-au făcut decât să-și umple pozonarele. Voi nu veți face așa ceva pentru nimic în lume. Voi sunteți cu frică de Dumnezeu, nu veți pune mâna nici pe un capăt de ață, darămite pe altecele…

Nu știu de ce am senzația că veți fi prima guvernare din istoria post-decembristă care va asfalta, ca la caietul de sarcini, toate drumurile județene, comunale și forestiere, iar dacă o să vă ajungă timpul, o să faceți la fel cu potecile montane de pe Semenic și Muntele Mic. Dați-l jos pe Știka de la Drumuri Județene, dacă nu cumva o va face el singur între timp, trimiteți-l pe Marius Damian acasă, la Teregova, schimbați directorii de la Polivalentă, de la DSP, DSV și pe ăia din Consiliul Județean, de la Consiliul Concurenței, vedeți dacă portarul de la intrare nu a fost angajat cumva de pesediști, căutați-vă oameni de nădejde, profesioniști și fără afinități politice (e greu să găsești așa ceva, însă voi puteți, că de asta sunteți liberali) și dați-i bătaie că acu trec patru ani. Apucați-vă de treabă și să nu vă mai aud cu „greaua moștenire pesedistă“. Gata, ce-a fost a fost.

Voi aveți marea șansă, așa cum ați promis, să faceți din Băile Herculane o stațiune strălucitoare, chiar mai strălucitoare decât cea de pe vremea Imperiului, iar din Semenic și Muntele Mic locul unde să se adune iarna bogații României, Europei, Asiei, Africii și ai altor continente. La treabă măi flăcăi și arătați-ne de ce sunteți în stare. Că puteți. Dacă vreți!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/