Gata cu „vedetele“! Metalul Reșița mizează pe tineri!

Conducerea echipei de ligă secundă Metalul Reșița a hotărât să le dea posibilitatea seniorilor să își găsească alte angajamente, având în vedere situația financiară precară a grupării din Valea Domanului, dar și poziția din clasament. După retragerea celor de la FC Caransebeș 1913, Metalul va rămâne pe ultimul loc în Liga a II-a, Seria a II-a.

În aceste condiții, CS Metalul Reșița va miza pe jucători tineri și va organiza săptămâna viitoare o acțiune de selecție, la Stadionul „Mircea Chivu“ din Valea Domanului. Cum în cele opt etape rămase de disputat din returul sezonului regular, Metalul Reşiţa nu mai are niciun obiectiv, ci va juca doar pentru a duce la bun sfârşit campionatul pentru a nu risca o retrogradare în ultima ligă în cazul în care s-ar retrage, conducerea clubului s-a decis să caute în această perioadă noi jucători pe care se poate baza în aceste meciuri. Vor rămâne în lot și o parte dintre juniorii A pregătiți de Leontin Doană.

„Intenționăm să completăm lotul cu jucători tineri, cu care să terminăm această ediție de campionat. Am vorbit și cu finanțatorul Cătălin Rufă și am ajuns la concluzia că pe seniori nu ne vom mai putea baza, de aceea ei au libertatea de a-și căuta alte echipe. Vom organiza la stadion o acțiune de selecție pentru jucători tineri, joi, 14 ianuarie, de la ora 13. Așteptăm jucători din județ, dar și din țară, cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani, născuţi după 1 ianuarie 1993 până în 1 ianuarie 1998. Sperăm să vină cât mai mulți, pentru că au șansa de a juca în Liga a II-a. Sunt opt etape din retur, plus posibil altele zece în play-out. Există posibilitatea de a nu retrograda la finalul acestui sezon și de a continua tot în Liga a II-a. Am sunat personal conducători ai echipelor din județ, am luat legătura și cu CSM Școlar, pentru că sunt interesat de câțiva jucători de acolo, cum sunt Bogdan Szijj, Banac, Ciucur și Domăneanț“, a spus antrenorul Carol Gurgu (foto, primul din stânga).

Jucătorii care își doresc să vină la selecție și să evolueze în acest sezon pentru Metalul trebuie să aibă asupra lor echipament de antrenament: trening, ghete adecvate terenului sintetic, apărători. Jucătorii selecţionaţi trebuie să aibă disponibilitatea de a rămâne în stadiu de pregătire centralizată, în perioada 14-16 ianuarie, la finalul căreia e posibil să aibă loc și un joc test cu o echipă din Liga a IV-a Caraș-Severin. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0733575661.
Antrenorul Carol Gurgu a spus că mizează în continuare și pe sprijinul administrației locale. „Am vorbit cu viceprimarul Ioan Crina și am convingerea că Primăria Reșița va fi în continuare alături de noi“, a mai spus „principalul“ rosso-nerilor.

Reunirea echipei Metalul Reșița este programată pentru luni, 18 ianuarie, după acțiunea de selecție a tinerilor jucători.