Gata cu „surprizele” pe șantierele din Timișoara. Ce metodă inedită a găsit primăria

santier timisoara

Cu scopul de a mai reduce din întârzierile de pe șantierele orașului, provocate de descoperirea de situri arheologice sau diferite țevi, Primăria Timișoara intenționează să apeleze la serviciile unei firme care va avea sarcina de a scana terenul înainte de a fi începute săpăturile.

Primăria Timișoara a găsit o metodă inedită astfel încât lucrările la diferite șantiere din oraș să nu mai fie întârziate din cauza descoperirilor din subteran. Astfel, instituția urmează să încheie un protocol cu o firmă din Timișoara, care va avea sarcina de a scana, prin tehnologie specială, terenurile pe care urmează să se facă săpături. Totul cu scopul de a se afla dacă sunt situri arheologice sau diferite țevi în subteran.

În timpul execuției lucrărilor de infrastructură rutieră sunt frecvent întâlnite cazurile în care datele pe care le deținem despre rețelele de utilități lipsesc sau sunt inexacte, ceea ce conduce la deteriorarea acestora în cazul unor intervenții. De asemenea, la proiectele mari de infrastructură rutieră de cele mai multe ori apar lucrări neprevăzute (situri arheologice, rețele nemenționate în avizele emise de deținătorii de rețele, etc), ceea ce determină costuri neplanificate sau întârzieri în execuția diverselor proiecte, sau chiar întreruperi ale serviciilor publice (apa, energie electrică, etc). Prin tehnologie specială de scanare se pot obține date despre infrastructura edilitară, existentă în spațiul public subteran. Astfel, se obține o economisire de bani publici și de timp de execuție”, scrie într-un proiect de hotărâre ce urmează să fie supus votului Consiliului Local Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Concret, dacă aleșii locali vor fi de acord, protocolul urmează să fie încheiat cu firma Deltatel, specializată în furnizarea de echipamente de telecomunicații. Protocolul va fi valabil timp de șase luni.

Deltatel SRL, cu peste 17 ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, propune un proiect pilot prin care se va scana o anumită suprafață de teren (din cadrul unui proiect în derulare), urmând ca datele prelucrate să ne fie comunicate și comparate cu realitatea din teren”, a informat Primăria Timișoara.

 

banner 970 x 250