Gata cu studiul de fezabilitate pentru dezvoltarea Muntelui Semenic.

Autoritățile județene s-au pregătit pentru atragerea banilor europeni prin Programul Operațional Regional, sesiunea de finanțare deschisă din acest an și până în 2020.

Unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte se referă la dezvoltarea turistică a zonei montane Semenic. Asta, pentru că oficialii Consiliului Județean sunt de părere că pe versant turiștii ar putea veni 12 luni pe an, și nu doar în perioada de iarnă. În acest sens, s-au făcut deja primii pași.

,,Am terminat studiul de fezabilitate pentru dezvoltarea turistică a Muntelui Semenic, care pune în valoare Muntele Semenic 12 luni pe an, pe care tot Consiliul Județean îl face, deși aceste investiții le face mediul privat. Noi facem drumurile, facem apă-canalizare, este această parte de infrastructură pe care nu o face mediul privat. O facem tot noi, din fonduri europene! Studiul de fezabilitate e gata și va fi depus pe POR toamna aceasta”, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, la cea mai recentă conferință de presă pe care a susținut-o.

Liderul de la Palatul Administrativ a mai declarat în trecut faptul că forul pe care îl conduce se pregătește pentru obținerea unei astfel de dezvoltări pe care o va face cu sau fără susținerea mediului privat.

CITEȘTE ȘI: