Gata cu sălile de clasă în containere! O școală din Timișoara se extinde

liceul teologic sf antim ivireanul

Elevii de la o școală din Timișoara nu vor mai fi nevoiți să învețe în containere, în viitorul apropiat. Asta pentru că unitatea de învățământ se va extinde cu bani de la Guvern.

Primăria Timișoara anunță că Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” va reveni temporar în administrarea instituției. Totul cu scopul de a fi atrasă o finanțare de la Guvern, prin Compania Națională de Investiții, pentru extinderea unității de învățământ cu încă o clădire cu două etaje. Așadar, o parte dintre elevi nu vor mai fi nevoiți să învețe în containere transformate în săli de clasă.

Imobilul de pe bulevardul Liviu Rebreanu nr. 35 se află în proprietatea municipiului și a fost dat în 2014 în administrare către Mitropolia Banatului – Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timișoarei. Astfel, au funcționat în aceste spații Școala „Sf. Antim Ivireanul” şi Grădiniţa „Troiţa”. Având în vedere necesitatea de extindere a spațiului pentru activitatea școlară, Primăria Timișoara va depune un proiect în vederea obținerii finanțării prin Compania Națională de Investiții S.A. (CNI), prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social”, a informat Primăria Timișoara.

celtic transilvania 1000x100px

Proiectul vizează extinderea școlii cu un corp de clădire P+2E. Construcția nouă va include 15 săli de clasă, o sală profesorală, o bibliotecă, o sală multifuncțională și o capelă.

Consiliul Local Timișoara urmează să voteze proiectul de hotărâre prin care dreptul de administrare asupra imobilului va reveni Primăriei Timișoara. În calitate de proprietar, instituția este și beneficiar al proiectului, respectiv al fondurilor alocate prin programe europene sau naționale de finanțare.