Gata cu băncuțe și foișoare! De anul viitor va suna clopoțelul la grădinița din Moroasa

explo 1000x200

Începută în urmă cu un deceniu, construcția grădiniței din Moroasa s-a oprit la fel de intempestiv cum a pornit, după ce Ministerul Educației s-a răzgândit și nu a mai finanțat lucrările la grădinița din cartierul reșițean. Abia ajungerea Guvernului Ponta și a lui Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării au readus în discuție reluarea construcției la acest obiectiv.

Pe atunci, Liviu Dragnea venise în Caraș-Severin să lanseze PNDL I și explica faptul că sunt prioritare proiectele deja demarate. Numai că au mai trecut trei guverne până ca utilajele să poată reveni pe șantier.

Între timp, Primăria Reșița pierduse orice speranță și chiar a amenajat acolo un fel de loc de promenadă, cu băncuțe și foișoare. Totuși, a mai dat o șansă proiectului și a depus cerere de finanțare pe PNDL II, program pentru care miercuri vicepremierul Sevil Shhaideh a anunțat că s-a aprobat a doua listă cu finanțări, pe ea regăsindu-se și finanțarea continuării lucrărilor la grădinița de pe strada Sportului din Reșița.

Peste 100 de miliarde de lei vechi au fost aprobați spre finanțare. Primarul Nelu Popa a fost surprins de vestea finanțării și se bucura ca un copil mic la auzul acesteia: „Mă bucur foarte mult, asta este o veste bună. Dacă ne ajută Dumnezeu, eu cred că într-un an de zile acolo lucrările vor fi finalizate având în vedere că structura de rezistență este deja realizată. Imediat vom elabora documentația pentru a scoate lucrarea la licitație”, a explicat primarul care spune că acesta chiar este un proiect necesar și prioritar pentru oraș.

Lucrările la acest obiectiv au început în anul 2007 și au fost executate de societatea Banat Construct. Ele au fost oprite după ce Ministerul Educației a refuzat să aloce și următoarele tranșe de finanțare, deși, inițial, își asumase necesitatea acestui proiect. În toată această perioadă grădinița a funcționat într-un imobil al UCM Reșița, pentru care s-au plătit sume fabuloase, de ordinul miilor de euro, ca și chirie pentru spațiu.