Gata cu accidentele pe DN6! Drumul de mare viteză Craiova-Lugoj prinde contur

drum1

Ministrul Sorin Grindeanu i-a dat vești bune deputatului Dumitru Rujan: primii pași pentru realizarea drumului de mare viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj vor fi făcuți chiar luna aceasta.

Dumitru Rujan anunță că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, i-a transmis vești bune ca răspuns la interpelarea transmisă la începutul lunii decembrie, referitoare la Drumul Național 6  – unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară.

În răspunsul transmis de Sorin Grindeanu se arată că în data de 6 septembrie 2021 a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Drum Mare Viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj”. Până la termenul limită au depus oferte cinci operatori economici, iar în cazul în care nu vor fi contestații, contractul va putea fi semnat în luna ianuarie 2022.

„Valoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 107.465.138,85 lei – 127.001.527,73 lei, fără TVA. Durata contractului este de 43 luni de la data de începere a contractului, din care 36 de luni – Studiu de Fezabilitate”, se mai arată în răspunsul transmis de ministrul Transporturilor.