Gașca Zurli, fenomenul național care cucerește inima fiecărui copil

241070146 144624734511256 1804906933740869212 n
picnic iulius1000x100

Gașca Zurli este un fenomen național care cucerește România cu fiecare spectacol pe care îl susține. Toți copiii sunt topiți după joacă lor. De altfel, Gașca Zurli a recunoscut public formula succesului lor: „Joacă! Joacă! Joacă! ” Compania a reușit să transforme educația formală, de cele mai multe ori plictisitoare și neatractive pentru copii, într-un spectacol plin de imaginație.

Sâmbătă, 4 septembrie, Gașca Zurli vine la Timișoara, la Timeless 4 ALL Festival. Pentru fanii din zona de vest a țării, organizatorii au obținut un interviu de la Mirela Retegan, fondatorul și managerul Zurli, poreclită „Femeia Uragan”, „Mama Găștii Zurli”, „Doamna Directoare” sau „Doamna prezentatoare”.

Pandemia a dat peste cap tot show business-ul românesc. Cum ați reușit să supraviețuiți și să vă mențineți brand-ul?

leader board 728 x 90 px

Mirela Retegan: Din fericire, eu cred foarte tare în inspirația divină și am mers și de date aceasta pe mâna lui Dumnezeu. Am muncit enorm în pandemie, mai mult ca oricând, mai conștient și cu aceeași pasiune. Ne-am inventat de lucru și am reușit să venim în ajutorul părinților cu programe online pentru copii, în cea mai mare perioadă.

Aveți propriu-zis sitecom pe un post de televiziune privată. Un succes! Care este diferența între televiziune și spectacolele de sală? Unde vă regăsiți mai bine?

Mirela Retegan: Sunt două lucruri diferite. Ne simțim bine în ambele ipostaze, însă niciun proiect TV nu îți va oferi sentimentul unei săli pline de copii și părinți care să cânte odată cu tine, care să fie și să manifeste trăirile la maxim. Noi am suferit enorm un an și jumătate, cât nu am putut urca pe scenă.  

Timeless 4 All este un festival pentru întreaga familie. Cu o generație de copii dependenți de gadget-uri și niște părinți super ocupați, cum v-ați relaționat sănătos de familie? Ce mai folosesc astăzi distracția în familie?

Mirela Retegan: Sunt atât de multe alternative la gadgeturi. O plimbare în parc, jocuri de familie care să implice toată familia. Eu am scris o colecție de jocuri pentru a veni în ajutorul părinților români. Oricând nu mai ai idei care să facă cu copilul tău, deschizi o carte de jocuri și rezolvi situația. Joaca e limbajul iubirii dintre părinți și copii, să nu uităm asta. Un părinte care se joacă 10 minute cu copilul lui, ia creat o stare de bine cel mic. Eu și acum mă joc cu Maya, fiica mea, chiar dacă are 20 de ani.

Sunt mulți artiști care își fac față numărul pe scenă și pleacă. Voi aveți o conexiune specială cu publicul. Cum reușiți cu un public atât de pretențios și sincer, cum sunt copiii?

Mirela Retegan: Suntem autentici, suntem noi înșine. Iubim copiii dincolo de orice spectacol pe care îl face jucător. Pentru noi, copii și părinții sunt partenerii noștri, nu inspirați să fim mai buni, mai dedicați, mai implicați în ceea ce facem.

Ce pregătiți pentru publicul Timeless 4 ALL Festival?

Mirela Retegan: Oohh, dragi timișoreni, pregatiți-vă. Venim după o vacanță în care ne-am reîncărcat bateriile. Vă promitem că nu aveți timp să vă plictisiți, dar să telefonați, ci să aveți timp de calitate petrecut în familie. O să-i cântați, o să-i înăuntru și o să-i rădăcină. Atenție, vă verificați la coregrafii. Dacă știți că nu stați prea bine cu pașii și mișcările, repetați cântecele cu cei mici. Le găsești pe YouTube-ul Zurli și în aplicație.

Gașca Zurli trebuie să susțină spectacolul în cadrul festivalului Timeless 4ALL, în 4 septembrie, de la ora 11.00, aerodromul „Cioca” de lângă Timișoara.

Iată ce surprize v-au mai pregătit organizatorii festivalului:

Programul Timeless 4ALL Festival

Sâmbătă, 4 septembrie , deschiderea va avea loc de la ora 9. Puteți încerca cele două parcuri de distracții sau puteți participa la Dinosaur World Transylvania, la competiția IronKid, Go Kart Electric sau la Planetarium. Participanții pot face o călătorie virtuală în județul Timiș cu ajutorul ochelarilor de imagine virtuală.

Sunt pregătite și numeroase ateliere, de slime, de modelare porțelan rece, de kirigami, de taekwondo, de karate, de uleiuri esențiale, de aranjamente florale, de dansuri, de box, unde Flavius ​​Biea este invitat special. Va fi și un atelier de magie, susținut de iluzionistul timișorean Lorenzo-Cristian.

Scena principală

11 – Gașca Zurli

14 – Taekwon- do cu antrenor Leahu Victor și copiii de la clubul CS ITF Timișoara

14:20 – Karina și Timeia Csaszar de la „Românii Au Talent”

14:40 – În pași de dans la Timeless – demonstrații școli de dans

18:30 – Biea Flavius ​​- box demonstrație

18:45 – Roboții Transformers

19 – Andra Gogan

20 – Mario Fresh

21 – Dorian Popa

22 – DJ KZAN / HAARAW

Duminică, 5 septembrie, deschiderea va avea loc de la ora 12. Va exista și un Picnic Festival.

Nu există restricții de vârstă. Vor fi pregătite atelierele, prezentări și demonstrații. Copiii pot merge în cele două parcuri de distracții, dar și la planetariu. Vor fi și stații VR, stații de gaming, care pot fi încercate, dar și karturi electrice. Cei interesați în mod deosebit de lumea dinozaurilor pot merge la Dinozaur World Transylvania – invitat special fiind Dacul Călător împreună cu Lupul Șuier. La fel ca și sâmbătă, atelierele vor fi pe tot parcursul zilei.

Scena principală

14 – Taekwon-do cu antrenor Leahu Victor și copiii de la clubul CS ITF Timișoara

14:20 – Karina și Timeia Csaszar de la „Românii Au Talent”

14:40 – În pași de dans la Timeless (școlile de dans)

16 – Teatrul Merlin, Noua Poveste a Scufiței Roșii

17 – În pași de dans la Timeless (școlile de dans)

17:45 – Roboții Transformers

18 – Magicianul Lorenzo Cristian

19 – Bibi și Antonio Pican

21 – RUA

22 – Dj SET

Pentru bilete și abonamente intrați AICI.