Galescu ajunge în fața judecătorilor. Trebuie să restituie 10.000 de euro Primăriei Caransebeș!

Acesta a fost dat în judecată de către Primăria și Consiliul Local al municipiului Caransebeș pentru returnarea unei sume consistente. Banii ar fi trebuit să contribuie la bugetul unei expediții importante, organizată de Clubul Montan Caransebeș, al cărei protagonist ar fi trebuit să fie renumitul alpinist Coco Galescu, fost viceprimar al urbei, iar în prezent consilier local.

Cum expediția nu a mai avut loc până la sfârșitul anului 2014, banii ar fi trebuit întorși la bugetul municipiului, întrucât se încheia anul fiscal. Potrivit ordinului Ministrului Finanțelor din decembrie 2014, suma necheltuită până la finele anului se restituie administrației publice. În aceste condiții, Cornel Galescu a fost înștiințat despre necesitatea returnării banilor necheltuiți pentru expediția în care partener era și Consiliul Local alături de Clubul Montan.

Alpinistul însă spune că expediția nu s-a încheiat, ci se realizează în două etape. În 2014, s-a desfășurat o expediție de antrenament în Alpi, iar în 2015 se va organiza expediția pe vârful Carstensz Pyramid, de pe continentul Australian, în baza unui proiect mai amplu, „România Extremă”, susținut de mai multe organizații.

 „Din punctul nostru de vedere problema este în curtea Primăriei Caransebeș, care a transferat banii fără niciun document justificativ, iar expediția este în pregătire, conform programului” a declarat Cornel Galescu pentru www.expressdebanat.ro.