FOTO Spiritul austriac pe pârtia de la Văliug: concursul „Ciocanul lui Thor”

explo 1000x200

După concursul de weekendul trecut cu cea mai trasnită costumație de pe pârtie, în aceste zile turiștii și-au încercat abilitățile de țintaşi cu ciocanul. Un concurs austriac, numit aici „Ciocanul lui Thor”, a adunat schiorii pe terasa barului Apreski.

Distracție în fiecare weekend pe pârtia omului de afaceri Nelu Popa. Ieri, s-a lansat un concurs austriac ce dorește să facă tradiție printre veteranii pârtiei. Jocul cu ciocanul și un cui a băgat în buzunarul turiștilor câte un skipass pe toată ziua de duminică.

Jocul provine din Austria, se joacă în Alpii Tirolezi de 100 de ani și este un joc între prieteni. Regula acolo era puțin diferită de cea de aici. Se adunau cinci, șase flăcăi și băteau cuie, iar cel care băga primul cuiul în lemn făcea cinste cu un rând de snaps la toată masa. Aici, finaliștii nu vor primi băutură, ci câte un skipass gratuit și, bineînțeles, un ciocan și un coif pentru cei doi câștigători.  Noi încercăm să permanetizăm acest joc în fiecare weekend pentru că este foarte amuzant și lumea se distrează” , explică Nelu Popa.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632559013609″]

Trei echipe, una de fete și două de băieți, s-au înscris în competiţia de bătut cuie în butuc. Cei care au reușit să nimerească de cele mai multe ori cuiul cu partea subțire de la ciocan au intrat în finală și au câștigat automat un skipass.

Pentru că vremea anunțată s-a ținut de cuvânt, cea mai mare pârtie din țară, Slalomul Uriaș, va fi deschisă schiorilor ce îndrăznesc să coboare peste șase kilometri prin pădure.