GALERIE FOTO: Lindenfeld – nu a mai fost un sat părăsit în weekend

Cu o zi înainte de referendum, un grup de 20 de turiști reșițeni, sau chiar de peste hotare, au făcut o plimbare de 10 ore până în satul Lindenfeld.

Chiar dacă a plouat, reprezentanții Forumului Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și cei ai Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița, alături de oaspeți din Austria și Germania, au parcurs sâmbătă drumul până în satul Lindenfeld. Cei 20 de iubitori de drumeție, coordonați de Horst Neff,  au mers pe ploaie și pe soare timp de 10 ore până în satul german, unde au vizitat ruinele ce serveau drept case pentru germanii ce locuiau în Banat.

Astăzi însă, satul este părăsit. Doar unele drumeții organizate mai insuflețesc puțin atmosfera cătunului, altfel nimeni nu se plimbă pe ulițele satului. Construit în 1827 de coloniștii germani din Boemia, după aproape două secole singura clădire rămasă în picioare este biserica romano-catolică. Din 1858, anul în care biserica a fost sfințită, s-au mai făcut reparații în ultimii ani, suportate de Helmuth Kierer, unul dintre germanii Banatului de șes, care acum trăiește în Germania.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157630816483192″]

leader board 728 x 90 px