Galeria Agora din Reșița se reabilitează! Au început lucrările

lucrari galerie agora
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Artiștii reșițeni se vor bucura în viitorul apropiat de un spațiu expozițional modern prin reabilitarea galeriei Agora. Primăria Reșița a început renovarea galeriei de pe Bulevardul Republicii.

Preluată anul trecut de Primăria Reșița, Galeria Agora va trece în următoarele luni printr-un amplu proces de modernizare. Încăperea unde artiștii reșițeni își expuneau până mai ieri lucrările se va transforma într-un spațiu modern. Reabilitarea și modernizarea spațiului expozițional de pe Bulevardul Republicii va fi finanțată din bugetul local, după ce ani la rând președintele Uniunii Artiștilor Plastici Reșița, Ion Bobeică, a încercat să obțină sprijinul autorităților pentru modernizarea Galeriei Agora, însă fără succes, din cauza situației incerte a imobilului.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

„Multă vreme, Galeria Agora a fost, cumva, a nimănui. Dar noi am găsit niște documente de prin anii ’80, prin care galeria fusese predată la Uniunea Artiștilor Plastici Timiș și am obținut de la aceștia renunțare notarială, și am intabulat-o pe municipiul Reșița, și acum am eliberat totul acolo și ne-am apucat de renovat. Într-o primă fază, ne-am apucat să demolăm, pentru că asta nu implică prea mult, după care urmează să primim un proiect din partea arhitectului Dan Purice, reșițean de-al nostru, care ne-a promis că ne face pro bono proiectul, și apoi să prindem în bugetul pe anul acesta sumele necesare ca să finalizăm renovarea. Se va face cu fonduri din bugetul local întreaga renovare. Ne dorim să nu dureze mult aceste lucrări, iar din toamnă să putem deschide primele expoziții la Agora”, a declarat Dorinel Hotnogu, consilierul pe probleme de cultură al primarului Ioan Popa.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/