Galaxy S22 Ultra este atât de popular încât Samsung ar putea anula un alt telefon pentru a-i da prioritate

descărcare (1)
po 1000x100px (3)

Samsung Galaxy S22 Ultra ocupă unul dintre primele locuri în clasamentul celor mai bune telefoane de pe piață și, poate, într-un fel, este prea bun, cel puțin pentru Samsung, pentru a ține pasul cu cererea mare, iar din această cauză, compania se pare că a mai anulat un telefon, cu intenția de a face mai multe telefoane din vârful său de gamă.

Asta potrivit site-ului coreean The Elec, care a publicat un raport în care se spune că Samsung Galaxy S22 FE nu va ajunge în cele din urmă pe piață, potrivit unor surse din lanțul de aprovizionare. Acel terminal Android urma să fie o versiune mai accesibilă a telefonului Samsung Galaxy S22 standard și apăruseră deja zvonuri că a fost anulat.

Potrivit acestui site citat mai devreme, decizia de a nu lansa Galaxy S22 FE este acum definitivă, iar Galaxy S22 Ultra este de vină. Se pare că Samsung a decis să acorde prioritate Ultra în fața producției de chip-uri pentru telefoanele sale și, cum criza indisponibilității componentelor nu s-a încheiat încă, se pare că firma nu ar putea face față și la fabricarea chip-urilor pentru FE.

The Elec susține că Samsung plănuia să producă trei milioane de unități Galaxy S22 FE, dar în cele din urmă va sacrifica aceste planuri în favoarea capacității de a produce mai multe Samsung Galaxy S22 Ultra. Pe de altă parte, site-ul a menționat, de asemenea, că acesta nu este sfârșitul gamei Fan Edition și că o versiune FE accesibilă a Samsung Galaxy S23 este așteptată totuși anul viitor.

Modelele Fan Edition vin de obicei cu unele reduceri față de frații lor mai mari, în special în ceea ce privește camera foto și anumite aspecte ale designului, dar, pe de altă parte, acestea dispun de obicei de aceleași chip-uri (motiv pentru care Samsung poate folosi cu ușurință chip-urile pe care le avea pregătite pentru Galaxy S22 FE în Galaxy S22 Ultra).

Putem doar să presupunem că popularitatea uriașă a Galaxy S22 Ultra a luat prin surprindere conducerea Samsung – la urma urmei, dacă se aștepta să vândă atât de multe unități ale acestui dispozitiv de vârf de gamă compatibil cu S Pen, atunci probabil că ar fi anulat S22 FE de la bun început, deoarece ar fi știut că nu va putea furniza componentele necesare pentru a satisface toată cererea.

Această decizie este un pas curios spre partea mai scumpă a gamei Galaxy.

banner 1000 x 100 hd

Având în vedere că multe țări se confruntă cu o criză economică din cauza creșterii actuale a costului vieții, este destul de surprinzător faptul că Samsung ar sacrifica telefonul său din gama medie în favoarea celui de-al doilea cel mai scump telefon al său (cel mai scump fiind telefonul pliabil Galaxy Z Fold 3).

Cu toate telefoanele de pe piață, versiunile mai ieftine ale vârfurilor de gamă au un mare potențial de a fi foarte populare – uitați-vă doar la iPhone SE de la Apple sau la seria Pixel A (apropo, Google Pixel 6A va fi pus în vânzare în această vară).

Cu toate acestea, o problemă comună pe care am întâlnit-o cu Samsung Galaxy FE este că, de multe ori, acestea oferă o experiență foarte asemănătoare cu cea a dispozitivelor Samsung mai ieftine din seria A din gama medie.

De exemplu, Samsung Galaxy A53 a fost lansat la doar câteva luni după S21 FE, și totuși are specificații și prețuri mult mai competitive, așa că nu suntem atât de surprinși de faptul că firma are unele îndoieli cu privire la S22 FE.

În cele din urmă, mai există și faptul curios că fanii telefoanelor sunt încă foarte fericiți să cheltuiască toți banii pe dispozitive scumpe, chiar dacă trebuie să strângă cureaua la toate celelalte lucruri. Priviți cât de popular continuă să fie iPhone-ul.

03 britannia 1000 x 100 gif