Gala Excelenței în Afaceri în anul Centenarului are loc la Timișoara, într-o ediție aniversară

O ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș va fi organizată, în anul Centenarului Marii Uniri, în 26 octombrie de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul 25, este cartea de vizită a succesului și performanței în afaceri din Banat.

Topul Firmelor din Județul Timiș reunește, la fiecare ediție, peste 800 de participanţi – reprezentanţi ai mediului de afaceri, înalți oficiali ai administrației publice centrale, regionale și locale, diplomați, reprezentanți de marcă ai mediului academic, magistrați, asociați de afaceri, camere de comerț din țară și străinătate, colaboratori şi parteneri ai CCIA Timiş.

Organizatorii s-au îndreptat în acest an spre viață, calitatea vieții, sănătate și în acest sens vor fi acordate trofee de excelență pentru investiții cu impact major în calitatea vieții, ne-a precizat Florica Chiriță, directorul executiv al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. În acest an, CCIA Timiș va oferi un premiu în premieră, „brand-ul anului”, care se îndreaptă către o firmă din domeniul medical: Medici`s.  Florica Chiriță a vorbit, într-o conferință de presă, și despre premiul „Ștafeta Generațiilor”, care va fi acordat în cadrul Galei de Excelență în Afaceri, dar și despre înmânarea de diplome firmelor care sunt în activitate de 25 de ani și diplome de excelență pentru reprezentanții învățământului profesional care de doi ani se preocupă de învățământul dual.

Topul este structurat pe 7 domenii de activitate (Cercetare – Dezvoltare și High – Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime.

Clasamentul judeţean conţine primele trei firme pentru fiecare domeniu, grupă de activitate şi clasă de mărime a întreprinderii, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului.

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2017 reunește 9.169 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, dintr-un număr de 30.071 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea sunt evidenţiate 1.787 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime.

Totodată, 238 de firme a căror fidelitate și perseverenţă le-au oferit clasificarea pe unul din primele trei locuri în Top în ultimii șapte ani vor fi distinse cu Trofeul de Excelenţă.

Aflat la cea de-a X-a ediţie, Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior consfinţeşte locul şi rolul pe care universităţile timişene le deţin în elita învăţământului academic românesc.

Ca în fiecare an, CCIA Timiș acordă premii și distincții speciale unor firme, asociații și instituții pentru realizări de excepție în domeniul investițional, responsabilitate socială, inovare, învățământ vocațional dual, cultură, altele.

Express de Banat se alătură evenimentului ca partener media, lângă alte 14 publicații din Banat.