Timișoara se pregătește pentru cea de-a VII-a ediție a Galei Corneliu Coposu, programată în 9-11 noiembrie. Evenimentul principal va avea loc la Opera Națională Română Timișoara.
Gala din acest an are o semnificație specială, fiind dedicată aniversării a 35 de ani de la Revoluția Română și de la căderea Cortinei de Fier în Europa de Est.
Gala debutează în 9 noiembrie cu deschiderea expoziției „Corneliu Coposu, o viață întreagă pentru principii și valori”, care va avea loc pe malul Begăi și va fi accesibilă, gratuit, până la 31 decembrie. În aceeași zi, la Cinema Victoria va fi proiectat filmul documentar „Brașov 1987. Doi ani prea devreme”, urmat de o discuție cu protagoniștii Marius Boeriu și Dănuț Iacob.
Pe 10 noiembrie, programul include Sfânta Liturghie Arhierească și o slujbă de parastas la Biserica Nașterii Maicii Domnului, urmate de lansarea celei de-a doua ediții a „Jurnalului interzis” al lui Corneliu Coposu, la Memorialul Revoluției din Timișoara. La evenimentul moderat de Cosmin Budeancă vor participa Doina Alexandru și Tudor Călin Zarojanu.
Luni, 11 noiembrie, de la ora 11.30, Aula Magna a Universității de Vest va găzdui dezbaterea cu tema „Am învățat să fim liberi? – 35 de ani de la Revoluție”, cu invitați precum scriitorul și istoricul francez Thierry Wolton, precum și realizatoarea TV Marina Constantinescu.
Dezbaterea va fi urmată de evenimentul principal de la Opera Națională Română, de la ora 19.00, care va include premierea câștigătorilor concursului de eseuri, o conferință susținută de Thierry Wolton și un concert de gală.
Biletele pentru eveniment sunt disponibile pe platforma eventbook.ro. Veniturile vor fi direcționate către construcția Bisericii „Memorial Corneliu Coposu” din Bobota, satul natal al marelui politician.