Gâfu i-a cedat locul lui Dragomir! Fostul șef al Finanțelor Regionale Timișoara, învestit în funcția de prefect

instalare prefectura

Noul prefect de Caraș-Severin, Ioan Dragomir (PSD), a depus astăzi jurământul la sediul instituției prin sistem de videoconferință, alături de ceilalți prefecți și subprefecți din țară numiți în ședința de Guvern din 10 februarie.

Alături de Dragomir s-a aflat și Cristian Gâfu (PNL), pânăi ieri prefect de Caraș-Severin, și care, în urma negocierilor din coaliția de guvernare, a fost retrogradat, preluând de astăzi funcția de subprefect. Și tot de astăzi, județul mai are un subprefect, în persoana lui Alin Cuzma Muntean, propunere venită tot din partea liberalilor.

Ioan Dragomir a mulțumit partidului pentru nominalizarea și susținerea în noua funcție, declarând că se simte onorat de numirea făcută de Guvernul Ciucă. De altfel, Dragomir a mai precizat că va avea în vedere reducerea birocrației, atât la nivelul Instituției Prefectului, cât și în ceea ce privește serviciile publice deconcentrate, asigurându-i totodată pe cărășeni că va depune toate eforturile pentru a rezolva cât mai multe din problemele și nevoile acestora.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Sunt onorat pentru numirea de către Guvernul României în înalta demnitate de prefect al județului Caraș-Severin, după o carieră de peste 40 de ani în administrația publică și în finanțele publice. Vreau să mulțumesc, pe această cale, și colegilor din PSD, domnului președinte Silviu Hurduzeu, domnului senator Ion Mocioalcă, pentru încrederea acordată în nominalizarea și susținerea mea în această funcție. Îmi amintesc că în urmă cu 20 de ani, tot în cadrul unei asemenea ceremonii, prefectul de atunci al județului spunea că orice ar face persoanele care se află vremelnic în fruntea județului, distanța dintre Reșița și București rămâne tot de 500 de kilometri. Este adevărată această afirmație și acum. Dar tot atât de adevărat este că, și asta trebuie să încercăm să facem cu toții, persoanele din conducerea județului, cărășenii din Guvernul României, parlamentarii din Caraș-Severin, trebuie să stopăm și să reducem decalajul de dezvoltare dintre Capitală și mai ales dintre județele limitrofe, Arad, Timiș, Hunedoara și județul nostru. Acest lucru trebuie și va fi prioritar în eforturile și activitatea noastră. Vom avea în atenție în activitatea noastră, a serviciilor publice deconcentrate, problemele și nevoile cetățeniilor locuitorilor acestui județ, rezolvarea acestor probleme, conform competențelor și legilor. Vom avea în atenție reducerea birocrației, în cadrul serviciilor publice deconcentrate, a noastră, a Instituției Prefecturii, digitalizarea serviciilor oferite cărășenilor.”, a mai spus Ioan Dragomir.

La rândul său, fostul prefect Cristian Gâfu i-a mulțumit colegului Atila Bognar (UDMR), până ieri subprefect de Caraș-Severin, pentru buna colaborare, iar pe Dragomir l-a asigurat că îl va sprijini pe toată perioada în care cei doi vor lucra împreună.

Domnule Dragomir, până acum ne-au despărțit multe lucruri, ne diferențiază multe lucruri: vârsta, pregătirea, partidele din care venim. Guvernul României din care ambii facem parte acum, coaliția care compune Guvernul României, ne obligă moral, uman, legal, să facem tot ceea ce ne stă în  putință, cu respectarea legii, ca județul Caraș-Severin să existe nu numai fizic și geografic pe harta țării, ci să avem din nou cu ce ne mândri. Eu vă asigur personal de tot sprijinul meu în perioada în care vom lucra împreună, pentru că interesul meu este să-mi păstrez bunul meu renume în ceea ce privește respectarea legii, dumneavoastră aveți de apărat, așa cum ați spus, o activitate în spate în administrație.”, a  declarat Cristian Gâfu.

„Pentru mine este o onoare să lucrez alături de cei doi domni, sper să fim o echipă unită și să facem lucruri bune pentru cetățenii județului Caraș-Severin, să reușim să implementăm programul de Guvernare la nivel județean. Vreau să-i mulțumesc și eu domnului Marcel Vela pentru încredere, prietenului meu Tică Crîsnic (primarul PNL din Glimboca n.r.) și colegilor PNL pentru susținere. Sperăm să face lucruri bune și să nu ne facem de rușine.”, a declarat și noul subprefect Alin Cuzma Muntean, imediat după învestire.

banner 970 x 250