Gabriel Almăjan, noul arhitect-șef al Timișoarei. Primarul Fritz i-a trasat primele sarcini

Primăria Timișoara anunță că Gabriel Almăjan a câștigat concursul organizat de administrație pentru funcția de arhitect-șef al orașului. Almăjan este prezentat ca fiind un arhitect cu o experiență vastă, membru al Ordinului Arhitecților și al Registrului Urbaniștilor din România. 

Concursul pentru postul de arhitect-șef a fost lansat de municipalitate la finele lunii martie, iar la concurs s-au prezentat alți 3 competitori. Din comisia de concurs au făcut parte arhitectul-șef al CJ Cluj, cel al Reșiței și cel al Timișului.

„În finala concursului pentru postul de arhitect-șef au fost două candidaturi. Alegerea comisiei a fost extrem de grea, având în vedere că ambii candidați sunt experimentați și ar fi meritat să dețină acest post extrem de important pentru Timișoara, care, din păcate, în ultimii ani a fost ocupat doar interimar. Îl felicit pe noul nostru coleg și îi urez spor la muncă. Domnul Almăjan va avea niște obiective clare: să finalizeze noul PUG al Timișoarei, să restructureze și să digitalizeze Direcția de Urbanism, astfel încât cererile depuse de timișoreni să fie rezolvate rapid și predictibil, și să întărească capacitatea primăriei de a construi o viziune urbanistică proprie pentru dezvoltarea orașului.”, a spus primarul Dominic Fritz.

Gabriel Almăjan este absolvent al Universității Politehnica din Timișoara, iar în 2004 a înființat o firmă de arhitectură. Anterior, Almăjan a ocupat o funcție de conducere într-o companie de dezvoltare imobiliară responsabilă de dezvoltarea urbană majoră în mai multe orașe din România și Spania.