Fuziune model în Caraş-Severin între PMP şi UNPR

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat la Reşiţa că filiala Caraş-Severin a partidului este una dintre cele mai bune din ţară în ceea ce privește la rezultatele obţinute la alegerile locale, ceea ce se așteaptă şi la parlamentarele din acest an.

„Partidul Mişcarea Populară trece printr-o nouă etapă, de precampanie şi post-fuziune, ocazie cu care a stabilit un calendar de deplasări în ţară, miercuri fiind rândul municipiului Reşiţa. După fuziunea cu UNPR, partidul nostru şi-a consolidat structurile. În Caraş-Severin avem un model în ceea ce priveşte fuziunea cu UNPR. Obiectivele noastre politice sunt clare. Ne dorim ca scorul pe care l-au obţinut PMP şi UNPR pe plan local să se regăsească şi în procentele pe care le vom obţine la alegerile parlamentare. Am făcut o fuziune necesară, iar în clipa de faţă lucrăm pentru a o consolida la nivel local. Aceasta a fost realizată în proporţie de 90% în întreaga ţară şi încercăm să facem cât mai clar şi cât mai ferm mesajul nostru politic”, a menţionat Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă.

Conform acestuia, fiecare judeţ a propus o listă de candidaţi care au fost trecuţi în ordine alfabetică, iar la nivel central există o comisie ce îi evaluează.

„Pe listele noastre vor fi colegi care au confirmat politic. Fie au obţinut un mandat, fie, în ultimele alegeri, au obţinut scoruri foarte bune. Ceea ce ne interesează în prezent este să putem transforma, într-o realitate politică, procentele pe care şi PMP şi UNPR le-au obţinut la ultimele alegeri locale”, a explicat Tomac. Acesta a spus foarte clar, chiar a subliniat aspectul că lista PMP va fi una cu „oameni fără probleme, fără condamnări în justiţie!”.

În opinia sa, PSD şi PNL „mimează” o supărare electorală, dar în realitate au o agendă comună. Totodată, a menţionat Eugen Tomac, între PMP şi cele două partide există mari diferenţe, având în vedere că, dacă primul a propus în Parlament legea prin care numărul de parlamentari să fie redus la 300, PSD şi PNL au votat împotrivă, la fel ca şi la propunerea PMP de a se vota primarii în două tururi. În plus, conform lui Tomac, după fenomenul Colectiv, atât premierul Cioloş, cât şi PSD şi PNL şi-au propus ca prioritate, pentru 2016, reforma în sănătate, însă, după ce PMP a venit cu noua lege a sănătăţii, cele două partide, de asemenea, au respins-o în Parlament.

1000x100 (4)

„Noi suntem convinşi că votanţii noştri vor susţine proiectul Mişcarea Populară, iar ţinta noastră de 15% este una realistă, bazată pe date şi cifre concrete. Şi în 2014, când PMP s-a înfiinţat, toată lumea spunea că nu avem nicio şansă să intrăm în Parlament, dar, după alegerile din mai 2014, au plecat la Bruxelles reprezentanţi ai PSD, ai PNL şi ai PMP. Sunt convins că pe 11 decembrie 2016 vom face o figură mult mai frumoasă decât la primele alegeri la care am participat. Oferta noastră politică va fi mult mai convingătoare decât a celorlalte partide”, a afirmat reprezentantul PMP.

El a subliniat că PMP nu e „anexa PSD şi nici a PNL”, însă, după alegerile locale a purtat negocieri politice cu ambele partide, pentru a ”fructifica” toate oportunităţile politice şi a ”maximiza” rezultatele obţinute la alegerile locale.

Preşedintele executiv al PMP a fost însoţit, la Reşiţa, de Ion Răducanu, vicepreşedinte al partidului, iar la conferinţa de presă au participat şi deputatul Ion Tabugan, preşedintele interimar al PMP Caraş-Severin, şi prim-vicepreşedintele partidului, Ionuţ Popovici. Cu toţii s-au deplasat apoi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, unde s-au întâlnit cu consilierii judeţeni şi locali ai acestei formaţiuni politice.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/