Furturile din Reşiţa, adevărate mistere!

explo 1000x200

Jafurile armate au devenit tradiţionale în municipiul de pe Bârzava. Dosarele pentru tâlhărie cu autori necunoscuţi s-au înmulţit de-a lungul timpului, iar oamenii legii cam bat pasul pe loc.

Cele mai mari lovituri care s-au dat în Caraş-Severin au rămas doar mistere, pentru că autorii mai multor furturi sunt, şi la ora actuală, necunoscuţi. Situaţia îi avantajează pe infractori care, cel mai probabil, nu fac altceva decât să-şi continue ,,meseria” şi să se bucure de bani.

De exemplu, cel mai popularizat jaf a fost cel al seifului fostului şef al Fiscului din Oţelu Roşu, în care se aflau aproximativ două miliarde de lei vechi. Cazul din acest an este tot mai complicat de la o zi la alta. Poliţiştii cărăşeni au verificat o mulţime de piste ca să dea de urma celor 370.000 de euro şi 160.000 de lei, bani pe care Petru Lupşac îi ţinea în seiful din garaj, însă totul este în zadar. Chiar dacă există destule indicii, nimic nu pare a fi concret.

Un mister a rămas şi furtul privind firma C+C, petrecut în aprilie 2012. Patronii s-au ales cu un minus după ce o maşină a firmei a fost jefuită în plină stradă. O persoană necunoscută l-a ameninţat cu arma pe angajatul firmei şi a fugit cu punga în care se aflau încasările magazinelor. Poliţiştii au organizat filtre în tot oraşul, dar nu exclud nici varianta unei înscenări.

În categoria ,,jafuri nerezolvate” intră şi cel din februarie 2010, la Sediul Bingo Metropolis din Reşiţa, în care două persoane cu cagule, înarmate cu un cuţit şi un pistol, care ulterior s-a dovedit a fi de jucărie, au reuşit să fugă cu 80.000 de lei. Din păcate, sediul nu beneficiază de pază şi nu este dotat cu camere de supraveghere, iar poliţiştii s-au bazat doar pe declaraţiile luate de la angajaţi şi martori.

De libertate se bucură astăzi şi tâlharii implicaţi în primul jaf armat care a avut loc în toamna anului 2009. Ținta a fost sucursala băncii Raiffeisen din Reşiţa, atacul fiind și o premieră în zona de vest a ţării. Hoţii care au ameninţat personalul cu pistoalele au luat toţi banii care se aflau la vedere şi au fugit cu motocicletele, lăsând puţine urme. La aproape patru ani de la incident, autorii sunt încă necunoscuţi.

banner 970 x 250