Frustrările timișorenilor, dezvăluite de sondajul comandat de USR la doi ani de administrație Fritz

usr

USR derulează propriul sondaj de opinie în Timișoara, la fel cum o fac și liberalii, și social-democrații, cu doi înainte de alegerile din 2024. Primele date relevate de cercetare indică frustrări în rândul timișorenilor, cum ar fi faptul că artere importante din oraș sunt în șantier.

„Derulăm și noi un sondaj în Timișoara. Primele semnale sunt îmbucurătoare, sunt și lucruri la care ne așteptam. De exemplu, oamenii sunt foarte frustrați din cauză că sunt foarte multe șantiere în oraș. Știm, dar după atâția ani de delăsare de această administrație PNL care era mai mult pusă pe jaf, evident, mai făcea și ceva pe lângă, era normal că va trebui să radem totul de la fundație și să reclădim mai apoi.”, a declarat senatorul Raoul Trifan, pentru expressdebanat.ro.

Parlamentarul de Timiș s-a declarat el însuși frustrat de numărul „imens” de șantiere.

„Știu că este frustrant cu numărul acesta imens de șantiere în oraș, resimt și eu, că aici stau 4 zile pe săptămână, dar sunt absolut sigur că va fi mult mai bine de la anul, când vom începe să închidem aceste șantiere, mai ales că o să avem și aceste noi tramvaie, autobuze, troleibuze. Vă spun foarte sincer că familia merge cu tramvaiul, de exemplu să îl ducem pe cel mic la școală, de luni de zile folosim doar tramvaiul. În primul rând pentru că îi place și lui, în al doilea rând pentru că ajungi mult mai repede, în 20 minute versus dacă aș lua mașina aș face cel puțin jumătate de nou. Ok, mai este de lucrat și la partea de coordonare, câteodată nu ajung la timp, se mai întâmplă. Deci este de muncă, dar cred că am reușit să punem fundația aceea bună pe care acum clădim. Chiar dacă sunt unii timișoreni care sunt frustrați, sunt foarte convins că un an de acum o să fie foarte bine.”, a mai explicat Trifan.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz: „Există un singur sondaj relevant. Sunt încrezător”

Senatorul spune că, deocamdată, sondajul nu este finalizat. Urmează apoi un altul care va fi axat doar pe Consiliul Județean Timiș.

„Nu avem rezultatele finale, observăm că propaganda asta deșănțată a PSD-PNL în oraș prin tot felul de așa-zise ziare, că nu le-aș spune ziare, funcționează. Oamenii care au afinități PSD-iste sau PNL-iste tind să creadă ceea ce acei lideri comunică, cei care votează PSD tind să creadă ce comunică PSD despre Dominic, da, e normal până la urmă, dar per total aceasta este concluzia: oamenii sunt oarecum frustrați de această mare de șantiere, dar sunt conștienți că odată ce totul va fi gata o să fie mai bine.”, a mai spus Trifan.

Vă reamintim, cel mai recent sondaj comandat de PNL pentru Timișoara îl arată pe Nicolae Robu câștigător al Primăriei Timișoara, cu cele mai multe opțiuni în rândul celor intervievați, dublu față de Dominic Fritz.

Și social-democrații derulează propriul sondaj. Sunt testate 15 personalități din partid și din afara partidului, astfel încât PSD să stabilească candidații potriviți pentru 2024, Primăria Timișoara și CJ Timiș. Primele rezultate sunt așteptate la finalul anului.