FRUNZĂVERDE, despre Macovei: „Datora mai mult grupării care a propulsat-o!”

Vicepreședintele PNL a comentat pentru Express de Banat decizia europarlamentarului Monica Macovei de a demisiona din PDL.

Sorin Frunzăverde dezaprobă decizia pe care a luat-o în această săptămână fostul lider PDL. „Nu ajungea europarlamentar dacă nu era pe liste. Nu a fost aleasă uninominal și datora mai mult grupării care a propulsat-o de pe o listă de partid… a doua oară!”, a declarat liderul de la Palatul Administrativ pentru www.expressdebanat.ro.

Europarlamentarul Monica Macovei a renunțat la Partidul Democrat-Liberal în această săptămână, precizând că nu îl susține pe Klaus Iohannis în cursa pentru prezidențialele din toamnă.

„Demisionez din PDL. E o decizie gândită îndelung, nu e un gest făcut în pripă. Cred că ceea ce se întâmplă azi cu PDL este greşit. Din păcate, ultimele decizii ale liderilor PDL au indus multă confuzie. Nu am înţeles de ce PDL nu poate avea propriul candidat la alegerile pentru funcţia de preşedinte. Ştim că în ultimii ani domnul Iohannis a făcut înţelegeri cu PSD şi Voiculescu, a fost chiar premierul lor desemnat. Domnul Iohannis nu a dovedit că reprezintă dreapta şi nici că apără legea sau că este împotriva corupţiei”, a spus aceasta la momentul demisiei pentru Digi24.