Frumusețile Clisurii Dunării, prezentate vecinilor sârbi și nu numai de Ziua Internațională a Ghidului de Turism

ghid de turism

Ziua Internațională a Ghidului de Turism, ajunsă la cea de-a V-a ediție la Moldova Nouă, a reprezentat ocazia perfectă pentru ca reprezentanții acestui segment să reitereze încă o dată motivele pentru care obiectivele turistice din zonă merită vizitate, indiferent de sezon.

În contextul în care administrația locală din Moldova Nouă a înaintat Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului documentațiile necesare pentru ca orașul să poată obține statutul de stațiune turistică de interes local, Asociației ,,Dunărea” Moldova Nouă și Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă le revine menirea să se concentreze pe tot ceea ce înseamnă atragerea turiștilor, din țară și din străinătate, în ideea promovării frumuseților și obiectivelor din întreaga Clisură a Dunării folosind toate resursele necesare în acest sens.

Un altfel de front comun a fost pus mișcare în cursul zilei de ieri, 21 februarie. Celebrarea celei de-a V-a ediții a Zilei Internaționale a Ghidului de Turism a debutat cu o excursie a membrilor, voluntarilor și colaboratorilor Asociației ,,Dunărea” Moldova Nouă în țara vecină, Serbia, folosind calea de acces implementată tocmai pentru dezvoltarea turistică și economică a localităților limitrofe și nu numai ale orașului Moldova Nouă (România) și orașului Golubac (Serbia) – bacul Baziaș 4.

,,Alături de doamna Cristina Truță, consultant al Asociației ,,Dunărea”, Moldova Nouă, Claire Radosavlevici, profesor în cadrul Liceului Tehnologic ,,Clisura Dunării” Moldova Nouă și coordonator al voluntarilor Asociației, precum și alături de preotul Bisericii Catolice din Moldova Nouă am pornit spre Serbia folosindu-ne de infrastructura modernă, care va aduce nenumărate beneficii pe termen lung: bacul Baziaș 4. Traseul nostru s-a concentrat pe vizitarea Mânăstirii Tumane (Golubac), a sitului și muzeului arheologic de la Lepenski Vir, acolo unde am lăsat o serie de materiale de promovare a frumuseților și obiectivelor turistice care pot fi vizitate de cealaltă parte a Dunării, în zona Clisurii de Caraș. Iar pentru că tot ceea ce avem ,,acasă” merită promovat și în județele limitrofe am ales, la întoarcere, traseul Drobeta Turnu-Severin-Orșova-Moldova Nouă, sigur, vizitând Muzeul Hidrocentralei Porțile de Fier I, cum de altfel ne-am oprit și la statuia lui Decebal”, a explicat Corneliu Martin, președintele Asociației ,,Dunărea” Moldova Nouă.

De cealaltă parte, reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Moldova Nouă au ales pentru celebrarea celei de-a V-a ediții a ghidului de turism tema ,,Turiști la noi acasă”, demersul fiind o radiografie în fotografii a locurilor și obiectivelor turistice vizitate în inedita Clisură de-a lungul anilor.

Optimist de faptul că ușor, ușor, lucrurile pe segmentul turistic pășesc pe făgașul normalității, primarul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță, a ținut să puncteze următoarele:

,,În cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local am pus la punct documentațiile necesare pentru ca orașul nostru să poată obține statutul de stațiune turistică de interes local. Acest lucru ne va ajuta în atragerea de fonduri europene pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltare pe segmentul turistic, segment care va completa imaginea de ansamblu a orașului nostru, mai ales că, în scurt timp, datorită nenumăratelor lucrări de infrastructură, UAT-ul își va schimba complet înfățișarea. În momentul de față avem nevoie doar de voință, de forță de muncă pentru a pune lucrurile în mișcare pe acest segment, întrucât avem ce anume să le arătam vizitatorilor din punct de vedere al frumuseților și obiectivelor locului. Pe de altă parte, trebuie să intensificăm schimbul de turiști între România și Serbia, dată fiind regularitatea curselor cu bacul între Moldova și Usije”.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/