Frontierele Timișului, mai sigure printr-un proiect de 14 milioane de euro

politia de frontiera timisoara

Frontierele județului Timiș, care reprezintă și granite externe ale Uniunii Europene, vor fi mai sigure cu o investiție de 13,8 milioane de lei.

Mministrul dezvoltării, Adrian Veștea, și inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, Tiberiu Giurea, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul de importanță strategică „SAFE – Un climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă”.

Lungimea frontierei pe teritoriul acoperit de program este de 548 de kilometri, reprezentând astfel 2% din întreaga frontieră terestră externă a Uniunii Europene. De-a lungul acestei frontiere există opt puncte de trecere rutiere, trei puncte de trecere portuare, două puncte de trecere pe cale ferată și un punct de trecere fluvială (cu bacul), care, anual, asigură trecerea a peste 2,5 milioane de persoane și 1,2 milioane de mijloace de transport marfă.

„Prin finanțarea acestui proiect, vom contribui semnificativ la dezvoltarea unui cadru de cooperare între cele două state, în vederea reducerii criminalității transfrontaliere și a migrației ilegale, consolidând, totodată, securitatea și protejarea lanțurilor de aprovizionare”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Proiectul va îmbunătăți siguranța și securitatea în zona de frontieră.

Ministrul Dezvoltării a anunțat că, în perioada următoare, se vor contracta încă două proiecte de importanță strategică și două de infrastructură mare, cu un buget total de 24 milioane de euro, care au o importanță deosebită datorită activităților ce urmează a fi implementate în zona de graniță, pentru gestionarea situațiilor de urgență, respectiv pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate în aria programului.

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/