Frontiera de pe pista de biciclete spre Serbia, deschisă pentru… un picnic

otelec biciclete fam
casinoherculane by sungarden

Un eveniment unic, care îi duce pe timișoreni într-o vizită inedită la Otelec, deschide și punctul de trecere a frontierei în Serbia, de pe pista de biciclete de pe malul Begăi.

În zilele de 29 și 30 iulie, se va putea trce în țara vecină, între orele 08:00 – 20:00, cu ocazia evenimentului Picnic în Pustă la Otelec.

Picnic în Pustă la Otelec sărbătorește frumusețea naturii și diversitatea culturală a câmpiilor Banatului și celebrează oamenii, tradițiile și viața de zi cu zi a acestora.

„Situat la granița de vest a țării – în imediata apropiere a frontierei cu Serbia și Ungaria – Otelec se numără printre destinațiile privilegiate ale Banatului, unde poți ajunge călătorind cu barca, bicicleta sau cu mașina. Permanent legată de râul Bega de-a lungul existenței sale, localitatea îi valorifică astăzi potențialul nu doar la nivel local, ci și în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa (DKMT)”, aflăm de la organizatori.

Comuna are în prezent 1.800 de locuitori și se bucură din plin de beneficiile multiculturalității Banatului. Pe de o parte, prin prisma activei comunități maghiare din Otelec, reprezentată astăzi de o treime din populația sa, iar pe de alta, prin prisma bogatului patrimoniu cultural lăsat în urmă de șvabii bănățeni care au trăit în Iohanisfeld. Legăturile vii – menținute de apropierea geografică cu cele două țări vecine – și implicarea comunității locale reprezintă astăzi punctul de pornire al unui demers care își propune să tranforme comuna Otelec într-o importantă destinație de turism cultural durabil în anii ce vin.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Vor fi mai multe evenimente, printre care picnic în curtea Vânătorilor, atelier de lucru cu pământul, atelier de reciclat hârtie și pregătire ierbar, atelier de lucru cu lemnul și altul de zugrăveli tradiționale. Toate detaliile, aici!

 

 

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/