Fritz, sincer la final de an: „Sunt conștient că sunt încă foarte multe lucruri nerezolvate”

fritz1

Dominic Fritz a prezentat un bilanț al activității sale din calitatea de primar al Timișoarei, la final de an 2022. „Un an cu multe șantiere, peste tot. (…) Am investit peste jumătate de miliard de lei anul acesta, un record absolut pentru Timișoara”, a precizat edilul-șef.

Dominic Fritz susține că 2022 a fost anul în care s-au alocat sume de bani record pentru proiectele orașului.

Sunt recunoscător pentru tot ce am reușit să facem pentru Timișoara împreună anul acesta. Un an cu multe șantiere, peste tot: și la școli, și la spitale, și la spații culturale și sociale, și la drumuri, linii de tramvai sau conducte. Am investit peste jumătate de miliard de lei anul acesta, un record absolut pentru Timișoara”, a afirmat primarul Timișoarei.

Într-o postare pe Facebook, Dominic Fritz a vorbit despre cele mai importante proiecte ale Timișoarei. Astfel, a amintit despre marile șantiere și despre investițiile în spitale.

O parte din lucrările care au dat peste cap traficul în Timișoara le închidem anul viitor. Cum sunt șantierele de pe Cetății și Bogdăneștilor sau lucrările de schimbare a rețelei de termoficare. Tragem tare să aducem la un stadiu cât mai avansat șantierele de pe Vidrighin, pasajul Solventul și lucrările Aquatim de înlocuire a rețelei de apă canal. Terminăm anul viitor toate cele patru spitale pe care le avem în lucru: noul spital de copii unde miza e să obținem finanțare prin PNRR ca să îl dotăm, clinicile ORL și cea de Balneo și noul Centru de recuperare pulmonară de la Babeș. Dacă primim finanțare de la Ministerul Sănătății, începem construcția la noua maternitate din zona Balta Verde, un spital de peste 800 de milioane de lei pe care nu avem cum să-l susținem din bugetul local”, a explicat primarul Timișoarei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De asemenea, edilul-șef a amintit faptul că Primăria Timișoara a câștigat în această iarnă două „finanțări istorice”, din fonduri europene, în valoare de 400 milioane de lei, care permit înlocuirea tuturor celor 150 de autobuze, tramvaie și troleibuze. Mai mult, Dominic Fritz a precizat că este în lucru construcția a 82 de clase noi la școli și licee din Timișoara, mai mult de jumătate fiind finalizate în 2023.

În 2023 se termină și șantierele de la cinematografele Dacia, Studio și Timiș, precum și MultipleXity etapa I și Turnul de apă din Iosefin. În 2022 am reușit să punem bazele pentru proiectele majore care se vor întâmpla anii viitori. Avem în lucru documentațiile pentru modernizarea unor zone importante ale orașului, cum este regenerarea zonei Traian, Magistrala Verde care traversează trei cartiere din Șagului până în centru sau transformarea zonei Dacia. Am lansat licitația pentru un stadion al orașului, de 9.000 de locuri, în Buziașului. Dar am și câștigat finanțări europene în valoare de peste 530 de milioane lei care se vor vedea în următorii ani în școli verzi, troleibuze, autobuze și tramvaie, unități de învățământ și spitale moderne. Investițiile sunt importante, dar la fel de importante sunt curățenia și îmbogățirea spațiului verde, peste tot în cartiere, nu doar în zona centrală. Am amplasat toamna asta, 500 de coșuri de gunoi și am plantat 600 de arbori, 3.000 de arbuști și 300.000 de flori și plante perene. Continuăm în primăvară”, a detaliat primarul Timișoarei.

În final, Dominic Fritz a recunoscut că este conștient de faptul că „încă sunt foarte multe lucruri, mici și mari, nerezolvate, dar vă asigur că lucrăm la ele și suntem într-un continuu efort de a rezolva atât problemele cât și cauzele lor”. De asemenea, primarul Timișoarei a adăugat că este încrezător în anul ce vine.

Este anul Capitalei Culturale, când povestea Timișoarei, cu spiritul ei de inovare, cu diversitatea și curajul său se va auzi peste granițele țării și va fi sursă de inspirație, aici și peste tot unde se poartă marile dezbateri despre viitorul Europei. La mulți ani, dragi timișoreni!”, a conchis edilul-șef.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/