„Fritz pierde pe orice variantă ar pune PNL candidat, cu condiția să nu candideze Robu independent”

alin nica nicolae robu
untitled design set 970x90 px

Liberalii timișeni sunt puși în încurcătură de o candidatură independentă a fostului primar de Timișoara, Nicolae Robu. Cu toate acestea, nu sunt deciși nici să și-l asume la alegerile din 2024, invocând cel mai adesea… vârsta viitorului candidat. 

Nicolae Robu, candidatul PNL la Primăria Timișoara în 2024 este una din variantele pe care liberalii timișeni o iau în calcul, spune cu jumătate de gură Alin Nica, șeful PNL Timiș.

„Dacă ar fi să ne uităm pe sondajul pe care l-am făcut în noiembrie, în momentul de față, Nicolae Robu nu are contracandidat. Fritz pierde pe orice variantă ar pune PNL ca și candidat, evident, cu condiția să nu candideze ca independent domnul Robu. Fiindcă atunci… și atunci câștigăm, dar lucrurile sunt mai nuanțate. Nu cred că este o chestiune de a-l convinge să candideze sau nu, pentru că nu putem să constrângem pe nimeni să facă acest pas. Sigur că mi-aș dori să fie o persoană mai tânără, nu că experiența dată de vârstă ar fi neimportantă, dar ține de ceea ce își dorește populația.”, a declarat Alin Nica pentru expressdebanat.ro.

Președintele PNL Timiș reia tema competiției interne de partid în urma căreia va fi stabilit candidatul la Primăria Timișoara în 2024. Va fi mult decât un concurs de frumusețe, dă asigurări liderul PNL.

„Domnul Robu, la fel ca orice alt membru PNL, e liber să se înscrie în această cursă internă, în vederea desemnării de către partid, în 2024, ca și candidat. PNL este văzut în momentul de față ca partidul numărul 1 în Timișoara și oamenii își îndreaptă atenția cu predilecție către noi, în a veni cu soluția la experimentul ăsta dezastruos și dureros pentru oraș, care se numește administrația USR. În consecință, facem din această responsabilitate o chestiune serioasă și de aceea lansăm această dezbatere în interiorul partidului, dar care va fi deschisă și către societatea timișoreană pentru a primi impuls și din exterior în ceea ce privește proiectele cu care vin potențialii noștri candidați. Vom dori să avem o dezbatere aplicată, nu doar un concurs de frumusețe, ci o dezbatere aplicată pe temele de interes major pentru oraș și care să vină cu soluții concrete la problemele cu care Timișoara se confruntă.”, a mai explicat Nica.

Analiza înfrângerii lui Robu, în 2020

Liderul liberalilor timișeni mai spune și că este convins de faptul că în 2024 timișorenii vor fi mult mai exigenți la urne.

„Semnalele că candidatura domnului Fritz a fost una neserioasă din punct de vedere administrativ le aveam încă de dinainte, dar a existat o furie atât de mare împotriva fostului primar, încât aceste semnale au fost trecute cu vederea. Și o spun foarte deschis: cine s-ar fi gândit să pună, să aleagă un candidat de primar care nu a dovedit nimic din punct de vedere administrativ înainte sau managerial și efectele se văd în modul în care a fost și este condusă Timișoara, lucru care se reflectă direct asupra vieții timișorenilor. Un om care nu are o asemenea experiență nici nu poate să guverneze Timișoara într-un mod eficient. Era la mintea cocoșului, se putea deduce acest lucru încă din 2019, 2020, când aveam toate datele pe masă. Dar privim către viitor și sunt convins că timișorenii nu se vor mai lăsa amăgiți de chestiuni de imagine sau de fațadă, de jocuri de imagine sau de cântece de lebădă, ci vor merge pe experiență, pe certitudine, siguranță și pe bagajul cu care vine candidatul și vor fi mult mai exigenți. Timișoreanul va fi mult mai exigent în 2024, am convingerea asta, se va uita mult mai bine și mai atent la cine va candida și va alege, sper, mult mai în cunoștință de cauză.”, a detaliat Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Scenariu PNL: Robu recâștigă Primăria Timișoara, cu scor dublu față de Dominic Fritz

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/